Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Κοζάνη: Το ΣΒΑΚ είναι η ευκαιρία για μια σύγχρονη, βιώσιμη πόλη

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια εκπονεί Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είναι ένα σχέδιο μακρόπνοο που φιλοδοξεί να αλλάξει το αστικό περιβάλλον της πόλης.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κοζάνης, τονίζοντας πως είναι ένα σχέδιο για το αύριο της Κοζάνης με περισσότερες ήπιες
μετακινήσεις, περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο και συνεπακόλουθα μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα. Ένα σχέδιο για να γίνει η Κοζάνη, σύγχρονη, βιώσιμη και ελκυστική πόλη. Το ΣΒΑΚ έχει ενσωματώσει ήδη προτάσεις φορέων και δημοτών και ο διάλογος εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη. Για να γίνει όμως σωστά αυτή η συζήτηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση,  θα πρέπει οι πολίτες να είναι σωστά ενημερωμένοι καλοπροαίρετα και υπεύθυνα και όχι να αρκούνται σε «κορώνες» και βαρύγδουπες ανακοινώσεις προς χάριν εντυπωσιασμού. Τέλος γίνεται γνωστό ότι στις 13 Ιουνίου ο Δήμος έχει ήδη προγραμματίσει μια μεγάλη παρουσίαση στην οποία καλούνται συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
Πηγή: ΕΡΤ
Συντάκτης: Αναστασία Παπαντώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας