Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Η Στέλλα Τζικανούλα στο «Portarathlon»

Το Πλατανόρευμα Κοζάνης είναι από τα μεγαλύτερα χωριά στο Δήμο Σερβίων και είναι γνωστό για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του που αποτελούν σημείο αναφοράς για την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξή του. Έχει όμως να υπερηφανεύεται πως έχει και μια από τις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες των Συνθέτων Αγωνισμάτων. Στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί ο στίβος και ένας από τους συλλόγους, ο Τιτάν Σερβίων, διαθέτει πολλά ταλέντα και μία Βαλκανιονίκη, την Στέλλα Τζικανούλα.
Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες το 2015 και το 2016
και τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει στο έπταθλο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα είναι από τα μεγάλα ονόματα του 1ου Διεθνούς Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου στη Νάξο.
Μάλιστα, έχει καλές αναμνήσεις από το νησί των Κυκλάδων, αφού στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου το 2015 είχε πετύχει το ατομικό της ρεκόρ με 5.337 βαθμούς.
«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν αγώνες συνθέτων σαν και αυτόν που θα γίνει στη Νάξο στην Ελλάδα. Ακόμη πιο σπουδαίο είναι πως η Νάξος για μία ακόμη φορά διοργανώνει σύνθετα. Το 2015 μου έμεινε όχι μόνο για το ρεκόρ, αλλά για την άρτια διοργάνωση και την όμορφη φιλοξενία. Ανυπομονώ για να πάρω μέρος στους αγώνες και στόχος μου είναι να πετύχω ένα ατομικό ρεκόρ», δήλωσε η αθλήτρια του Χρήστου Γυλτίδη.
Η Στέλλα Τζικανούλα εδώ και τρία χρόνια είναι δασκάλα στο χωριό Τρανόβαλτο Κοζάνης και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ της δουλειάς της και των προπονήσεών της.
Φέτος έχει ξεκινήσει τη σεζόν κερδίζοντας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώνοντας 5.320β.
Το 2015 όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο έπταθλο με 5.337β., οι επιδόσεις της στα αγωνίσματα ήταν: 100μ. εμπόδια- 14.82, Ύψος- 1,71μ., Σφαιροβολία- 11,79μ., 200μ.- 26.67, Μήκος- 5,38μ., Ακοντισμός- 43,87μ., 800μ.- 2.21.03.
Το «Portarathlon» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας