Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Εξώδικο στον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη από τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Ακρινής για την απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση του χωριού

 Από το Kozanilife.gr
Εξώδικο προς την Διεύθυνση Ηλεκτρικής Ενέργειας της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και προς τον υπουργό Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη απέστειλε στις 19 Απριλίου 2018 ο Σύλλογος Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής.
Το συγκεκριμένο εξώδικο στάλθηκε από τον
Σύλλογο της Ακρινής για το θέμα της απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης του οικισμού της Ακρινής.
Συγκεκριμένα, με βάση την τροποποίηση του νόμου που αφορά το θέμα αυτό, η ΔΕΗ θα έπρεπε έως τις 30 Απριλίου 2018 να είχε υποβάλλει σχετικό σχέδιο απαλλοτρίωσης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάτι το οποίο όπως φαίνεται δεν έκανε, ώστε το Υπουργείο με τη σειρά του να εκδώσει σχετική πρόταση επί του σχεδίου και να προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα.
Με το εξώδικο αυτό, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ακρινής ζητά από τον Υπουργό κ. Γ. Σταθάκη να «ενεργοποιήσει» στην ουσία τη ΔΕΗ ώστε να προβεί στις σχετικές διαδικασίες εφόσον δεν τις έχει κάνει έως σήμερα, καθώς και να μεριμνήσει για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης κατά την εξορυκτική δραστηριότητα των κοιτασμάτων λιγνίτη στην περιοχή της Ακρινής από τη ΔΕΗ Α.Ε.
Το KOZANILIFE.GR παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα στο οποίο θα υπάρξει συνέχεια τις επόμενες ημέρες (εφόσον η ΔΕΗ δεν έχει προβεί σε αυτά που έπρεπε), μιας και ο Σύλλογος στο εξώδικο που απέστειλε αναφέρει πως επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του και δεν σκοπέυει να σταματήσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ καιρό για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής
Δείτε το εξώδικο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας