Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Με διάγγελμα, λέει, ότι θα απευθυνθεί στον κόσμο ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθ. Κοσματόπουλος! (Ηχητικό απόσπασμα)

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή Ραδιολόγος 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
– «Θα απευθυνθώ με διάγγελμα στον κόσμο για να ξέρει τι συμβαίνει»
Συνεχίζεται ο κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής  στα Σέρβια  και της αντιπολίτευσης, μεταξύ σχεδόν του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού  Αθανάσιου Κοσματόπουλου, ο οποίος σε μια προσπάθεια να αντιδράσει στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση και όχι μόνο στο δήμο του, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να αυξήσει τα δημοτικά τέλη (και με δεδομένο ότι η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα λόγω χρωστούμενων), σε νέες δηλώσεις του στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα κατηγορεί τους αντιδρώντες ότι κακώς διαφωνούν με τα επενδυτικά σχέδια του δήμου. Ωστόσο δεν είπε τι
προτίθεται να κάνει για να μην βυθιστεί ο δήμος στο σκοτάδι!
Χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για το χρέος προς τη ΔΕΗ και την απειλή για κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω χρέους 1.2 εκ ευρώ, ο κ. Κοσματόπουλος μίλησε για την προσπάθεια που ο ίδιος έκανε να ισοσκελίσει τα ανταποδοτικά στο δήμο για αυτό και εισηγήθηκε αυξήσεις σε τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ωστόσο στην πρόσφατη (θυελλώδη) συνεδρίασή του αυτή η εισήγηση καταψηφίστηκε. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος είπε για το θέμα πως: «Είναι μια παλιά και πολύ πονεμένη ιστορία. Παραλάβαμε ένα πολύ μεγάλο χρέος προς τη ΔΕΗ . Η ΔΕΗ, ωστόσο, πληρώνεται από τα ανταποδοτικά, για αυτό θελήσαμε να κάνουμε μια μικρή αύξηση ώστε να ισοσκελίζεται η υποχρέωση. Είναι νόμος, οι δήμοι κάθε χρόνο να αυξάνουν έστω και εικονικά τα τέλη , σε ετήσια βάση. Στον δικό μας δήμο, δεν έγινε αύξηση από το 2005. Εντωμεταξύ, υπάρχουν το παράδοξο σε περιοχές του Βελβεντού τα τέλη να είναι 1,10 ευρώ , στα Σέρβια τα τέλη να είναι 0.70 ευρώ, στα Τρανόβαλτο 0.80 και στο Λιβαδερό 0.30 ευρώ. Μιλάμε για άνιση μεταχείριση των δημοτών και εμείς θέλαμε να υπάρχει ισοσκελισμός. Θέλαμε την αύξηση γιατί η ΔΕΗ έθεσε όρο, γιατί πριν 6 μήνες , αν αυξανόταν τα δημοτικά τέλη θα δίναμε προκαταβολή και θα κάναμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Με αυτό το σκεπτικό κάναμε την πρόταση για αύξηση των τελών και είχαμε δεδομένο ότι με μια ευπρεπή συμπεριφορά της αντιπολίτευσης θα γινόταν η συμφωνία. Δυστυχώς απερρίφθη η πρόταση και τότε και χθες. Διέδιδαν έξω ότι θα συναινούσαν να γίνει η αύξηση, αλλά μετά σχεδόν ομόφωνα καταψήφισαν την πρόταση».
Οι επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών για να γίνει ορεινός ο δήμος
Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν αρκετές επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών , ώστε να ενταχθεί ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού στους ορεινούς δήμους (από ημιορεινούς που είναι σήμερα), μιας και υπάρχουν απομονωμένες κοινότητες και τα έξοδα είναι δυσανάλογα. Όπως τόνισε ο ίδιος, υπάρχει τέτοια δέσμευση, με στόχο να ξεπεραστεί το πρόβλημα. ¨»Εν αναμονή αυτής της εξέλιξης, επειδή η ΔΕΗ πιέζει, θα προχωρούσαμε σε αύξηση τελών. Δεν υπήρξε όμως συναινετικό κλίμα αλλά υπήρξε διάθεση για να γίνει κάτι καταστροφικό στο δήμο. Αυτό που με λύπησε ήταν η άρνησή τους να δημοπρατήσουμε το παλιό Τούρκικο Σχολείο, που θα έδινε ζωή στο δήμο και όχι μόνο. Εγώ θέλω να μην μείνει πιθαμή γης ανεκμετάλλευτη και έχοντας εξασφαλίσει την προσέλευση πολλών επισκεπτών , να έρχονται επισκέπτες».
«Θα πρέπει να ενημερωθούν οι δημότες για το τι συμβαίνει»
Επίσης, κληθείς να απαντήσει σε όσους τον αμφισβητούν και θέλουν την παραίτησή του, απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. «Το τι βρήκα, το τι έκανα και το τι θα κάνω κατά τη διάρκεια της θητείας μου θα το πω σε διάρκεια διημερίδας που θα γίνει στο πνευματικό κέντρο, αλλά και σε διάγγελμα που θα το κάνω . Δεν μπορεί μια χούφτα άνθρωποι χωρίς συνείδηση να καταστρέψουν τον τόπο, θα απευθυνθώ στον κόσμο για να ξέρει τι συμβαίνει. Τι να πρωτο- σκεφτούμε, την καταψήφιση της σύμβασης για τα μάρμαρα του δήμου, το κυνηγητό που έπαθαν οι επενδυτές για το τυροκομείο και τώρα τους πιέζουν. Καταλαβαίνεται νοοτροπία ; Τι να πούμε, για το πρόγραμμα υγείας που εξασφαλίσαμε από τις Βρυξέλλες, απόλυτα χρηματοδοτούμενο για ανασφάλιστους ώστε να καλύπτονται όλα και τα καταψήφισαν; Όλα αυτά είναι φρικτά».
Εντωμεταξύ η προθεσμία της ΔΕΗ είναι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου , ειδάλλως θα κόψει το ρεύμα. «Εγώ κάθε ημέρα δεν κοιμάμαι για το δήμο. Παλεύω , πχ να κάνω μικρές μονάδες τηλεθέρμανσης στα χωριά, κάτι πρωτοποριακό, με μια μεγάλη μονάδα παραγωγής ρεύματος στα Σέρβια. Και να έχουμε αυτή τη γάγγραινα; «, είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, επανέλαβε πως οι δημότες θα πρέπει να ενημερωθούν για όλα αυτά , σημειώνοντας τέλος το παράδειγμα του εδαφολογικού εργαστηρίου που ο ίδιος λειτούργησε και αναμένεται να υπογραφούν συμβάσεις για τη λειτουργία του .

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε ουστ απο τo δημο ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

300.000€ χρέος προς την ΔΕΗ ανέλαβε και το πήγε 1.200.000€ ο αρχιψευτης

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τιποτενιε ψεύτη υπάρχει κάποιος που να έκανε έστω μια ανάλυση χώματος στο εδαφολογικά εργαστήριο; εκεί απλα καθονται τρεις υπάλληλοι!εχεις γεμίσει τον κοσμο ψέμματα και συκοφαντειςκαθε σύμβουλο και ανθρωπο που θα συναντησεις

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΟ;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ;ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι νόμος, οι δήμοι κάθε χρόνο να αυξάνουν έστω και εικονικά τα τέλη , σε ετήσια βάση." ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Ή ΑΛΗΤΗΣ;
σε αλλο σημιο σε αλλη συνεντευξη λεει οτι θα παρει απο μια εταιρια ενα αποριματοφορο ενω ο ιδιος εχει δωσει το μαζεμα των σκουπιδιων σε εργολαβο που μαλιστα χρισιμοποιει τα σουπιδιαρικα που ειχε ο δημος σερβιων! δηλαδη θελει ο δημος να παρει σκουπιδιαρικο να το χρησιμοποιει ο εργολαβος!

Ανώνυμος είπε...

Μετά συνέντευξη του Δημάρχου ακολουθεί αυτή του Κωνσταντόπουλου. Ακούστε διαφορά στο επίπεδο!!!!! Τι κρίμα για το δήμο μας να εκπροσωπείται από τον Κοσματόπουλο. ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΟΙ .-

Το Προφίλ μας