Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Α’ Βραβείο στον ΣΤ΄ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό 2017 της Αμφικτυονίας Ελληνισμού απέσπασε η Σερβιώτισσα Τσικαρδάνη Ολυμπία

Α’ Βραβείο στον ΣΤ΄ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό 2017 της Αμφικτυονίας Ελληνισμού απέσπασε η Σερβιώτισσα Τσικαρδάνη Ολυμπία που εργάζεται ως φιλόλογος καθηγήτρια στο ΓΕΛ Σερβίων για το ποίημά της με τίτλο «Στα κάτεργα του αβέβαιου» που αναφέρεται στην τραγωδία των προσφύγων.
Η Αμφικτυονία Ελληνισμού είναι ένας νέος σχετικά πολιτιστικός –κοινωνικός φορέας που ιδρύθηκε το 2000 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Οργανώνει κάθε χρόνο ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, συνέδρια, λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και εκδίδει μια ετήσια Ανθολογία ποιημάτων με τα βραβευμένα έργα νέων ποιητών με σκοπό να τους κάνει ευρύτερα γνωστούς.
Στη φετινή Ανθολογία που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ποιητή Γιώργου Θέμελη συμπεριλαμβάνεται και το ποίημα της Τσικαρδάνη και τα βραβευμένα ποιήματα θα παρουσιαστούν στο Δ΄ Διήμερο Συνέδριο  που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2017.

Η ίδια δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή γιατί μέσα σε δύο μόλις χρόνια, από το 2015 έως το 2017, κατάφερε  να αποσπάσει τέσσερις συνολικά βραβεύσεις για τη γραφή της τόσο στον πεζό λόγο όσο και στην ποίηση. Το βάρος της ευθύνης και η τιμή που συνεπάγονται την ωθεί στη συνέχιση της προσπάθειάς της και ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη των επιτροπών που αξιολόγησαν θετικά το έργο της καθώς και όσους πίστεψαν στην αξία της γραφής της και τη στήριξαν ποικιλοτρόπως.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ της κ. Τσικαρδάνη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σέρβια-Κοζάνης από γονείς εκπαιδευτικούς σε ένα περιβάλλον που αγαπούσε τα βιβλία, το λόγο και την εξωστρέφεια. Η αγάπη της  για τη γλώσσα την οδήγησε στο να βάλει τη ζωή της στην υπηρεσία της Φιλολογίας. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Κλασικής Φιλολογίας και  εργάζεται ως καθηγήτρια. Σήμερα ζει στα Σέρβια και διδάσκει στο ΓΕΛ Σερβίων. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.
Εδώ και λίγα χρόνια ασχολείται πιο συστηματικά με τη συγγραφή διηγημάτων, δοκιμίων, άρθρων και ποίησης.Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς έργα της στον τοπικό τύπο και σε περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος καθώς και στο διαδίκτυο.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 το διήγημά της «Οδύνη και Φως» που αναφέρεται στο ολοκαύτωμα των Σερβίων, βραβεύτηκε με το 3ο Βραβείο διηγήματος σε Πανελλήνιο διαγωνισμό που οργάνωσε η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με θέμα «Πόλεμος και Ειρήνη».
Τον Σεπτέμβριο του 2016, της απονεμήθηκε Έπαινος από το Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» στον ΛΒ’ λογοτεχνικό διαγωνισμό 2015 για τα έντεκα πρώτα ποιήματα της ποιητικής συλλογής «Ανεμώνη» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Εντύποις.
Επίσης  απέσπασε «το 2ο Βραβείο στον ποιητικό διαγωνισμό Καζαντζάκεια 2017» για το ποίημά της «Το Χρέος».
Τέλος, απέσπασε το 1ο Βραβείο  στον ΣΤ’ Παγκόσμιο  διαγωνισμό ποίησης της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» για το ποίημά της «Στα κάτεργα του αβέβαιου».
Έχει πάρει μέρος σε  σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και έχει ενεργό παρουσία σε συλλόγους με πολιτιστικό περιεχόμενο και ανθρωπιστική δράση. Σταθερός στόχος της είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο και τη γλώσσα μέσα από την προσωπική της γραφή αλλά και τη διδασκαλία που είναι πάντα η πρώτη της μέριμνα.
http://efkozani.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!!..Συνέχισε Ολυμπία, μας χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι!!

Ανώνυμος είπε...

Η Ολυμπία είναι η προσωποποίηση των δυνατοτήτων των ανθρώπων της περιοχής. Ένας δικός μας άνθρωπος, από αυτή την μικρή, φτωχή και άγνωστη περιοχή της πατρίδας μας, είναι άξιος να διαγωνίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο και να κατακτά την πρωτιά.
Είναι καιρός λοιπόν όλοι οι άνθρωποι της περιοχής να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να ανεβάσουμε τον τόπο μας στην θέση που του αξίζει.
Ολυμπία συγχαρητήρια, μας έκανες περήφανους. Σου εύχομαι υγεία και "εις άλλα βραβεία".

Το Προφίλ μας