Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τζελέπη για την καθυστέρηση των πληρωμών των τευτλοπαραγωγών

Παρά το γεγονός ότι ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης είχε καταθέσει την υπ’  αριθμόν 1940/15-12-2015 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ.κ. Ευάγελλο Αποστόλου και Γεώργιο Σταθάκη αντιστοίχως, αναφορικά με «την μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των τευτλοπαραγωγών»,
απάντηση έλαβε μόνο από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το οποίο απάντησε γενικώς και αορίστως, μη δίνοντας σαφείς απαντήσεις ως προς την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών.

Ο κ. Τζελέπης επανέφερε το ζήτημα στην Βουλή με την υπ’ αριθμόν: 446/25-1-2016 Επίκαιρη Ερώτησή που κατέθεσε, επιδιώκοντας μία μετωπική σύγκρουση μόνο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Απόστολου, ο οποίος είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός για τα θέματα αυτά.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής τονίζει ότι: «Είναι γνωστό ότι η τευτλοκαλλιέργεια συνεχίζει να αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για αρκετούς αγρότες της χώρας παρά την μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων τα τελευταία χρόνια. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Μετόχων δείχνουν ξεκάθαρα ότι η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είναι δραματική και λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν να πληρωθούν οι οφειλές προς τους αγρότες από τη φετινή καμπάνια.           Η αδυναμία πληρωμής των οφειλών που μαζί με τα μεταφορικά ανέρχονται σε 13 εκατομμύρια ευρώ προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους τευτλοπαραγωγούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ενδεχομένως να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν και αυτοί την τευτλοκαλλιέργεια».

            Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει πότε θα πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί, όπως επίσης και για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης τους. Τέλος, κλείνοντας την Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής ζητάει να μάθει για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, λαμβάνοντας υπόψη επίσης το γεγονός ότι  σ’ ένα μήνα ξεκινάει η περίοδος της σποράς ζαχαρότευτλων.

              Βάση του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται ως είθισται να καθοριστεί εντός 10 ημερών η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, όπως επίσης και ο κύκλος συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής .
N.E. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας