Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Νέα «τρελή» μελέτη: Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ισούται με μια ώρα στο γυμναστήριο!

Η ρεσβερατρόλη, βασικό συστατικό του κόκκινου κρασιού, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου, τους μύες αλλά και την καρδιακή λειτουργία σαν να έκανε μία ώρα στο γυμναστήριο, λέει η έρευνα 
Αν βαριέστε να γυμναστείτε και θέλετε να χάσετε κιλά ή απλά δεν έχετε χρόνο για να πάτε στο γυμναστήριο, χαλαρώστε... Ανοίξτε ένα κόκκινο κρασί και απολαύστε ένα ποτηράκι.
Όσο κι αν και ακούγεται απίστευτο, το κόκκινο κρασί μπορεί να αντικαταστήσει την άθληση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μελέτη Καναδών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ισούται με μία ώρα στο γυμναστήριο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Alberta του Καναδά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ρεσβερατρόλη, βασικό συστατικό του κόκκινου κρασιού, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου, τους μύες αλλά και την καρδιακή λειτουργία σαν να έκανε μία ώρα στο γυμναστήριο.

«Ενθουσιαστήκαμε όταν είδαμε ότι η ρεσβερατρόλη είχε παρόμοια αποτελέσματα με το γυμναστήριο», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Τζέισον Ντικ σε άρθρο του στο επιστημονικό περιοδικό "Science News". Ο Καναδός επιστήμονας πρόσθεσε επίσης πως το επόμενο βήμα των ερευνητών είναι η παρασκευή ενός χαπιού που θα βελτιώσει την φυσική κατάσταση του ανθρώπου. 
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας