Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Δυτική Μακεδονία: Το… ωράριο των αγροτικών μπλόκων

Διαφοροποιήσεις θα έχουμε τελικά και σήμερα (25/1/2016) στις ώρες που θα κλείσουν οι δρόμοι στα αγροτικά μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία, ενώ αυτή την ώρα (11:00 π.μ.) συναντώνται στη γέφυρα των Σερβίων εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αγροτών από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.
Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να κλείσει το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στα διόδια του Πολυμύλου, με την κίνηση να εκτρέπεται από το σημείο εκείνο στην παλαιά Εθνική Οδό, Κοζάνης-Θεσσαλονίκης, μέσω της ορεινής διάβασης της Καστανιάς, ενώ την ίδια ώρα θα κλείσει ο κάθετος άξονας Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής και στα δύο ρεύματα στον κόμβο του Άργους Ορεστικού και η Εθνική Οδός Κοζάνης-Λάρισας στη γέφυρα των Σερβίων.

Για ένα δίωρο, από τις 12-2 το μεσημέρι θα κλείσει ο τελωνειακός σταθμος στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, ενώ τις ίδιες ώρες θα έχουμε το κλείσιμο της παλαιάς Εθνικής Οδού, Φλώρινας-Εδέσσης-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αντιγόνου Φλώρινας.
Στις 2 το μεσημέρι και για μία ώρα θα κλείσει και πάλι η Εγνατία Οδός, αυτή τη φορά και στα δύο ρεύματα, στον Ανατολικό κόμβο της πόλη των Γρεβενών, με την κίνηση να εκτρέπεται μεταξύ του νοτίου κόμβου της πόλης και του κόμβου του Ταξιάρχη Γρεβενών. Στις 5 το απόγευμα και για μία ώρα θα ξανακλείσει και ο κάθετος άξονας Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής και στα δύο ρεύματα στον κόμβο του Άργους Ορεστικού, με την κίνηση να γίνεται από παράδρομους.
Σήμερα στις 4 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση των εκπροσώπων απ’ όλα τα αγροτικά μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας στο Δημαρχείο του Άργους Ορεστικού, ώστε να κρατηθεί ενιαία στάση στις κινητοποιήσεις τους.
Αύριο Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 αγρότες συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, που ανήκουν στην Πρωτοβουλία Αγροτών Ελλάδος, αναμένεται να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα του ΟΓΑ στην Κοζάνη, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Γρεβενών θα κάνουν αγρότες και εκπρόσωποι φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.
Αύριο επίσης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι σύσκεψη εκπροσώπων από αγροτικούς συλλόγους της περιοχής.
Συνολικά τα αγροτικά μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία είναι πλέον εννέα, καθώς προστέθηκαν αυτά: στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής και της Νίκης Φλώρινας, τη Δεσκάτη Γρεβενών, τη Νεάπολη και την Αγία Κυριακή Κοζάνης.
Ταυτόχρονα ενισχύονται τα τρία βασικά μπλόκα των αγροτών επί της Εγνατίας Οδού, αυτό στα διόδια του Πολυμύλου και του ανατολικού κόμβου των Γρεβενών και στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλοπηγής της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου του Άργους Ορεστικού, καθώς και στο Αντίγονο, στην παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας-Εδέσσης-Θεσσαλονίκης.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη γέφυρα τι ώρα θ' ανοίξει;

Το Προφίλ μας