Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μιχ. Παπαδόπουλος: Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

     Κάθε αρχή δημιουργεί σε όλους αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας  για το μέλλον, έτσι συμβαίνει και με την αρχή του νέου σχολικού έτους.
 Ένα νέο ξεκίνημα προσπαθειών και επιδιώξεων. Ένα νέο ξεκίνημα αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών  και την στήριξη των γονέων.
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών     προς την κατάκτηση της γνώσης.
Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, αναγνωρίζουμε όλοι πως η παιδεία είναι βασικό μέτρο ανάπτυξης των ατόμων, αλλά και των κοινωνιών .οι εκπαιδευτικοί καλούνται συνεχώς να προσαρμόζονται στις απατήσεις των     καιρών, μένοντας όμως αμετακίνητοι στο ρόλο και το έργο τους, να μεταδώσουν την γνώση, να διδάξουν το ήθος και να οδηγήσουν τους μαθητές στην ελεύθερη σκέψη και κρίση.
Είναι η μέρα που τιμούμε τους λειτουργούς της εκπαίδευσης, όλους εκείνους τους ανθρώπους που με αίσθημα ευθύνης καθοδηγούν και προετοιμάζουν τα παιδιά μας για το μέλλον.
Δυστυχώς η λάθος πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στην κάλυψη των καθηγητών και δασκάλων επιβαρύνει την ομαλή λειτουργία των σχολείων του Νομού μας.
Ελπίζω να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, από τους αρμόδιους φορείς, ώστε βελτιωθούν σύντομα οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα, της  εκπαιδευτικής κοινότητας.
Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.
Καλή σχολική χρονιά.



                                                   ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
      ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας