Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κοζάνης Παύλος: «Οι μπαλκονάτοι μας έπηξαν με υποσχέσεις, παροχές και χίλια δύο»

Με έναν πύρινο λόγο του, από άμβωνος, ο Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος επιχείρησε να αφυπνίσει τον ταλαιπωρημένο λαό ανήμερα των Εθνικών Εκλογών.
«Οι άνθρωποι ελπίζουν στον εαυτό τους και στους μπαλκονάτους, όπως τους ονομάζω». Ο Ιεράρχης από την Μακεδονική Μητρόπολη δεν μάσησε τα λόγια του και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. «Όλες αυτές τις ημέρες, μας έπηξαν με υποσχέσεις, παροχές και χίλια δύο άλλα πράγματα. Όχι γιατί τα πιστεύουν αλλά για την δόξα και την καρέκλα».
Ο κ. Παύλος όμως δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας «μόλις ανέβουν (στην εξουσία) τα έχουν ξεχάσει όλα και τα παραποιούν», κρούοντας με αυτόν τον τρόπο τον κώδωνα του κινδύνου στους πιστούς.

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης, προσκεκλημένος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προέστη σήμερα της Ευχαριστιακής Σύναξης στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού, όπου έγινε η επανατοποθέτηση των Αγίων λειψάνων στο σκευοφυλάκιο και η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προς τους κτήτορες, ευεργέτες και δωρητές του ιερού ναού, ολοκληρώνοντας, με αυτό τον τρόπο, τον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τις Αγίες.
Ο κ. Παύλος αναφέρθηκε στις προστάτιδες Αγίες της ενορίας, Αγία Σοφία και τις θυγατέρες της, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, ονόματα όπως ανέφερε «με πέλαγος αρετών και χαρισμάτων. Η γνώση έχει αντίκρυσμα όταν είναι συνυφασμένη με την κατά Θεόν σοφία. Η πίστη είναι το θεμέλιο για την Αιώνιο Ζωή. Η ανυπόκριτη, ανιδιοτελής και θυσιαστική αγάπη είναι η μεγαλύτερη αρετή. Η ελπίδα μέσα μας, κρατάει ζωντανό τον άνθρωπο».
Έκλεισε τον δυναμικό λόγο του λέγοντας πως «η χώρα μας έχει ξεπέσει, πέταξε τα μεγαλεία και κατέβηκε από το βάθρο που την ανέβασαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν για του Χριστού την πίστη. Ο Χριστός δεν έφτιαξε ούτε κλέφτες, ούτε απατεώνες, ούτε συκοφάντες ούτε και λασπολόγους. Έφτιαξε τον άνθρωπο για να δοξάζει και να υμνεί τον Τριαδικό Θεό».
Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κοζάνης που τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας.

http://www.orthodoxia.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας