Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οδός Ιπποκράτους... Στάση ΤΑΧΙ;

Με έκπληξη κάτοικοι και εμπορικά καταστήματα της Οδού Ιπποκράτους πληροφορηθήκαμε ότι η   Δημοτική Αρχή προτίθεται να τροποποιήσει την οδό σε Μόνιμη Στάση Ταξί!!
     Αλήθεια αγνοεί η δημοτική αρχή ότι η Οδός Ιπποκράτους είναι κατοικήσιμη και εμπορική οδός?! Μέχρι τώρα κάτοικοι και καταστηματάρχες  της οδού δε διαμαρτυρηθήκαμε έντονα, γιατί γνωρίζαμε ότι η τοποθέτηση της στάσης ταξί στην οδό μας είναι προσωρινή λόγω έργων ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και λόγω απόφασης για μόνιμη στάση των ταξί μετά την ολοκλήρωση των έργων στην οδό Τσόντζα.
Η λύση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» που ισχύει στην παρούσα περίπτωση, απλά δεν είναι λειτουργική και βιώσιμη για την οδό και τους κατοίκους και παραθέτω τους λόγους:

  1. Καθώς η στάση ταξί λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως,  δημιουργείται  έντονη οχλαγωγία ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας (βραδινές και πολύ πρωινές)  με αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοικοι να ενοχλούνται διαρκώς και να μένουν ξάγρυπνοι. Επανειλημμένα  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν γίνει διαμαρτυρίες στον Πρόεδρο του Σωματείου Ταξί χωρίς όμως να υπάρξει ουδεμία βελτίωση της κατάστασης.
  2. Οι ταξιτζήδες καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο , ακόμα και τις εισόδους των Οικοδομών αφού δεν υπάρχει χώρος ξεκούρασης γι’ αυτούς,  με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά πάρα πολλά σκουπίδια,  γόπες τσιγάρων, τα οποία και αναγκαζόμαστε να τα  καθαρίζουμε κάτοικοι και καταστηματάρχες.
  3.  Η εύρεση στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής που ήταν ήδη δύσκολη έχει πλέον καταστεί αδύνατη  αφού η διέλευση με τα οχήματά μας  από την οδό Εθελοντών είναι προβληματική  ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής αφού τα ταξί διέρχονται πολλές φορές ανάποδα από την οδό Σεφέρη και δημιουργείται ασύλληπτος συνωστισμός στη διασταύρωση Εθελοντών- Ιπποκράτους, με τα αυτοκίνητα να δυσκολεύονται να προχωρήσουν και προς τα πάνω και προς τα κάτω στην Ιπποκράτους  και γι’ αυτό βρίσκουν λύση να κατέρχονται στην Ιπποκράτους τα Ταξί και να δημιουργούν  διπλή γραμμή ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες.
  4. Το καυσαέριο έχει αυξηθεί αισθητά στην περιοχή, το οδόστρωμα έχει καταμαυρίσει, η εικόνα του κέντρου της πόλης μέρα με την ημέρα υποβαθμίζεται   και η κίνηση των  καταστημάτων  της οδού όσο πάει και συρρικνώνεται.

    Σε καμιά περίπτωση η στάση μας απέναντι του Σωματείου των Ταξί και των εργαζομένων του δεν είναι εχθρική καθώς και αυτοί είναι εργαζόμενοι  και επιθυμούν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι εικόνα κέντρου που αρμόζει στην πόλη της Κοζάνης,  με την κεντρική  οδό  Ιπποκράτους να  έχει καταστεί   οδός φορτοεκφόρτωσης με μηχανάκια και μικρά φορτηγάκια.
     Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι η παρούσα   Δημοτική Αρχή  θα δείξει ευαισθησία για το πολύπαθο κέντρο της Κοζάνης  και τους κατοίκους του και θα συμβάλλει για την εξεύρεση λύσης που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές ( κατοίκους και επαγγελματίες ταξί).
Επιβάλλεται αυτή η δημοτική αρχή να δώσει σημασία και έμφαση στις ανάγκες των κατοίκων και καταστημάτων του κέντρου, διορθώνοντας και ομορφαίνοντας την εικόνα του. Η μετατροπή της εμπορικής οδού Ιπποκράτους σε πιάτσα Ταξί σίγουρα δεν είναι λύση… και οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου είμαστε  έτοιμοι να διεκδικήσουμε δυναμικά αυτά που μας αναλογούν.

Πάλλα Μαριαρένα, κάτοικος Ιπποκράτους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας