Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΔΕΥΑΚ: Ερωτηματολόγιο καταγραφής βασικών ζητημάτων και διαχείρισης αστικού νερού

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης είναι μια απ΄ τις 10 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας που συμμετέχουν στο πιλοτικό έργο "ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό". Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται σε 10 επιλεγμένους Δήμους από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.).
            Στόχος του έργου είναι η βιώσιμη διαχείριση του νερού σε επίπεδο πόλεων κάτι που αποτελεί σήμερα, δεδομένων και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε αυτούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρόκληση τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο. Για να καταστεί όμως δυνατή η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του αστικού νερού είναι απαραίτητη η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και η συμμετοχή της στη χάραξη πολιτικής μέσω της λήψης και της εφαρμογής των κατάλληλων αποφάσεων.
            Γι΄ αυτό, στο πλαίσιο αυτού του έργου έχουν ήδη υλοποιηθεί και στο Δήμο Κοζάνης δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης συμμετοχικών διαδικασιών, διαδραστικές ενημερωτικές δράσεις και ημερίδες, καθώς και επιμορφωτικές δράσεις του στελεχιακού προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
            Για να δημιουργηθούν όμως επιπλέον γέφυρες μεταξύ των Δ.Ε.Υ.Α. και της Κοινωνίας των Πολιτών, το επόμενο βήμα είναι η κατάρτιση και η δημοσιοποίηση ενός ερωτηματολογίου που απευθύνεται προς τους πολίτες και τους φορείς. Το ερωτηματολόγιο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα της καταγραφής των βασικών ζητημάτων και των δυνατοτήτων διαχείρισης του αστικού νερού.
            Η συμπλήρωση του είναι εύκολη και απλή και μπορεί να γίνει και on-line με την επίσκεψη στη σελίδα της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης στη διεύθυνση www.deyakozanis.gr και πατώντας στο σύνδεσμο Ερωτηματολόγιο για πολίτες & φορείς (https://www.surveymonkey.com/s/TW7KG9J).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας