Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Π. Κουκουλόπουλος: "Επτά μήνες απέτυχαν να βάλουν μπροστά ένα έργο με 3.500 θέσεις εργασίας για τον τόπο μας"!

"Επτά μήνες τώρα απέτυχαν να βάλουν μπροστά ένα έτοιμο έργο, τη νέα Μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, την Πτολεμαΐδα V, που προσφέρει 3.500 θέσεις εργασίας στον τόπο μας. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, οι άνεργοι, οι άνθρωποι της τοπικής αγοράς, όλοι, εκτός βέβαια απ΄ αυτούς που έπρεπε να ενεργήσουν ή να πιέσουν για να ξεκινήσει".
            Αυτό επεσήμανε το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος κάνοντας τον απολογισμό των τελευταίων επτά μηνών για τον τόπο μας, απαντώντας σήμερα το πρωί σε σχετικές ερωτήσεις στο Ρ/Σ/ της ΕΡΑ Κοζάνης των δημοσιογράφων  Δ. Αμαραντίδου και Κ. Δαβάνη.
            Όπως τόνισε ακόμα ο κ. Κουκουλόπουλος "Μέσα στην κρίση είχαμε πετύχει μέχρι το Γενάρη του 2015 να οικοδομήσουμε μια σειρά σημαντικές επιλογές για να ξαναμπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης ως περιοχή και να δρομολογήσουμε συγκεκριμένες λύσεις που απαντούν στα πραγματικά προβλήματα.
            Η νέα Μονάδα Πτολεμαΐδα V, το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου είναι μόνο ορισμένα απ΄ αυτά, τα οποία μεταφράζονται σε χιλιάδες θέσεις εργασίας και πάνω απ΄ όλα στο ότι δημιουργούσαν την προοπτική να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά.
            Το πώς τα χειρίστηκαν όλα αυτά, τους επτά μήνες που πέρασαν το γνωρίζουμε όλοι μας. Όπως γνωρίζουμε ότι έχασε ο τόπος και έχασαν όλοι οι άνθρωποι του".
            Στη νέα Μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ο κ. Κουκουλόπουλος στάθηκε περισσότερο σημειώνοντας ότι: "Υπάρχει και μια άλλη σημαντικότατη παράμετρος που δεν πρέπει να την ξεχνάμε.  Η Πτολεμαΐδα V δεν είναι έργο μόνο τοπικής σημασίας, αλλά πανελλήνιας εμβέλειας καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη προγραμματισμένη επένδυση στη χώρα που φτάνει το 1,5 δις ευρώ!  Ένα έργο που ήταν έτοιμο και ο ανάδοχος θα μπορούσε να εγκατασταθεί στα τέλη Φλεβάρη. Έκρυψαν όμως την πραγματική τους αδυναμία και ανικανότητα πίσω από κάποιες προσχηματικές δικαιολογίες και καθυστέρησαν χωρίς σοβαρό λόγο με αποτέλεσμα όταν εκδόθηκε η οικοδομική άδεια ο ανάδοχος να μην μπορεί να εκδώσει εγγυητική επιστολή λόγω των capital controls. Έτσι, άνθρωποι που ήλπιζαν βάσιμα να εργαστούν σ΄ αυτές τις 3.500 θέσεις εργασίας έμειναν στην ανεργία και οι τοπικός ιδιωτικός τομέας στερήθηκε ένα τεράστιο έσοδο".
            Τέλος, σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Κουκουλόπουλος ρωτήθηκε και για τις ενέργειες που γίνονται με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, υπογραμμίζοντας πως: "Την ενότητα τη θέλει και την επιβάλει η βάση του ΠΑΣΟΚ. Γι΄ αυτό εκδηλώθηκαν, εξελίσσονται και θα ολοκληρωθούν οι τάσεις επιστροφής και συσπείρωσης όλων γύρω απ΄ το κόμμα που πλέον θα εμφανιστεί με ένα ψηφοδέλτιο και μία φωνή. Αυτό του προσδίδει μια άλλη δυναμική και είναι σίγουρο πως θα το ανεβάσει για να παίξει το σημαντικό του ρόλο την επόμενη μέρα. Να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και συνεργασίας, μακράς πνοής, για όσο διάστημα χρειάζεται για να κάνουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να δουλέψουμε σοβαρά και στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, για να βγούμε επιτέλους απ΄ την κρίση".     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας