Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

H ομολογία βλακείας ως πολιτικό επιχείρημα.

Του Παναγιώτη Κωστούλα
Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη δημόσια συζήτηση είναι πραγματικά εκπληκτικό. Παρακολουθούμε ουκ ολίγους λαλίστατους μέχρι πρότινος αστέρες του πάλαι ποτέ ενδόξου αντιμνημονιακού μετώπου, κινηματίες του "ψόφα" και των "καρκίνων" να ανακαλύπτουν ετεροχρονισμένα ότι η γη τελικά γυρίζει κι ότι ο ουρανός δεν βρέχει λεφτά!

Αποκορύφωμα οι πρόσφατες δηλώσεις Χαϊκάλη όπου συνοπτικά μας είπε πάνω κάτω τα εξής: "Ομολογούμε και παραδεχόμαστε ότι σας είπαμε ψέματα, σας διχάσαμε, συκοφαντήσαμε τους αντιπάλους μας, δεν καταλάβαμε τι γίνεται στην Ευρώπη, προπηλακίσαμε, σας παραμυθιάσαμε με το μνημόνιο/αντιμνημόνιο, σας κλείσαμε τις τράπεζες, σας ξαναγυρίσαμε στην ύφεση και τα ελλείμματα, σας φέραμε τρεισχειρότερο μνημόνιο από αυτό που θα καταργούσαμε με ένα άρθρο, αλλά τώρα σας ζητάμε συγγνώμη και θέλουμε εκ νέου την ψήφο σας για να διαχειριστούμε την τύχη και τις ζωές σας".

Τα ίδια έχουν ακουστεί κι από πολλά υπουργικά χείλη και φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να ακούσουμε και τον κ. Τερένσιο Κουικ να μας λέει ότι εάν δεν υπέγραφαν μνημόνιο ο κόσμος θα τους κρέμαγε! Περίεργο. Μέχρι τώρα αυτοί μοίραζαν κρεμάλες σε όσους υπέγραφαν μνημόνια. Πως τα φέρνει η ζωή!

Από όλο αυτό το σκηνικό της βαθιά αυτοσυνειδησίας και της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος δεν θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει και ο λαοπρόβλητος ηγέτης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό τερμάτισε το κοντέρ της ξαφνικής πνευματικής διαύγειας λέγοντας εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα όπως ότι το μέχρι πρότινος asset της Ελλάδας Βαρουφάκης δεν τύγχανε της παραμικρής σημασίας στην Ευρώπη κι ότι χωρίς Τσακαλώτο δεν θα υπήρχε συμφωνία, ότι δεν είχε καταλάβει το παιδί τη δύναμη που έχουν οι τράπεζες και το χρήμα, ότι δεν είχε φανταστεί πως θα μπορούσαν ποτέ να επιβληθούν capital controls, μέχρι κι ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται δικτατορικά κι ήταν μια λάθος επιλογή.

Έτσι απλά. Αγγελικά και όμορφα. Ζήτησε την ψήφο μας, ζήτησε να διαχειριστεί τη μοίρα μας και τις ζωές μας, τα έκανε μαντάρα, ξαναγύρισε τη χώρα σε ύφεση, της φόρτωσε ένα νέο μνημόνιο 13 δις κι ένα νέο χρέος 90 δις και μετά μας είπε "συγγνώμη, λάθος.  δεν είχα πάρει χαμπάρι για το πως λειτουργεί στοιχειωδώς η Ευρώπη, η οικονομία και το κράτος". Τρομερό;

Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που θα μπορούσε πολιτικός να διεκδικήσει την πρωθυπουργία επικαλούμενος το ελαφρυντικό της βλακείας. Και μόνο για αυτή την τόσο ακραία υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών ο κ. Αλέξης Τσίπρας και το εναπομείναν κόμμα του πρέπει να εκδιωχθούν από την εξουσία πατ κιουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας