Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ολα ονόματα στην πρώτη σειρά των ψηφοδελτίων - λίστα της Π.Ε. Κοζάνης. Τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων των εκλογών -που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου η στις 2 Οκτώβρη - θα γίνει με την διαδικασία της λίστας.
Στα περισσότερα κόμματα ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας με βάσει την κατάταξη των σταυρών προτίμησης των τελευταίων εκλογών του Ιανουαρίου 2015.
Βέβαια αυτό δεν είναι νόμος αλλά ηθικός κανόνας που όμως μπορεί να παραβιαστεί εάν επιθυμεί ο αρχηγός του κόμματος. Για την Π.Ε. Κοζάνης δεν συντρέχει λόγος να αλλάξει καμιά σειρά στα ονόματα των ψηφοδελτίων των κομμάτων και δεν θα αλλάξει εκτός από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ
Στο κυβερνών κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ από τα επτά ονόματα του ψηφοδελτίου των εκλογών του Ιανουαρίου μόνο τρείς υποψήφιοι συνεχίζουν να παραμένουν ένθερμοι οπαδοί του κόμματος και του Τσίπρα. Ο σημερινός βουλευτής Μίμης Δημητριάδης που θα είναι και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο Σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης που ήταν 5ος στην κατάταξη αλλά θα βρεθεί στην δεύτερη θέση της λίστας, ο εργολάβος Μηχανικός Πολυδεύκης Λιάκος που ήταν 6ος κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στην τρίτη η τέταρτη θέση της λίστας, ο ίδιος πάντως επιθυμεί να είναι στο ψηφοδέλτιο και στηρίζει τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Η κομμένη του ψηφοδελτίου του Ιανουαρίου Φανή Δεληγιανίδου από την Εορδαία –λόγο Ραχήλ Μακρή- θα είναι επίσης στο ψηφοδέλτιο λίστα άλλα σε μή εκλόγιμη θέση. Στο ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα υπάρχει θέση και για τον υποστράτηγο (εα) Γιώργο Ντζιμάνη κάτι που δεν έγινε την προηγούμενη φορά. Για τις δύο κενές θέσεις  του ψηφοδελτίου θα αναζητηθούν πρόσωπα με κοινωνικό προφίλ που να αντιπροσωπεύουν όπως λένε ορισμένα στελέχη του κόμματος τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι δεν αποκλείεται να βρεθεί θέση στο ψηφοδέλτιο για το γνωστό στέλεχος του κόμματος Γιάννη Αποστολίδη απο τα στελέχη που συμμετέχουν εντονα στον δημοσιο διάλογο και ουκ ολίγες φορές έβαλαν πλάτη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο.
ΚΟΜΜΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Η Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου και Κωνσταντίνος Ζαγάρας δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι πολύ πιθανό η Ουζουνίδου και Ζαγάρας να συνυπάρξουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που ετοιμάζει η αριστερή πλατφόρμα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Άγνωστο παραμένει προς το παρών εάν η Ραχήλ Μακρή –εξελέγη στην πρώτη θέση με 12.500 σταυρούς- θα είναι υποψήφια με το κόμμα του Λαφαζάνη στην Κοζάνη η αλλού. Εάν αποφασιστεί να είναι υποψήφια στην Κοζάνη για λόγους ηθικής τάξης δεν μπορεί να είναι παρά στην πρώτη σειρά του ψηφοδελτίου με την Ε. Ουζουνίδου και τον Κωσταντίνο Ζαγάρα να ατενίζουν την πλάτη της. Ο Γ. Χιωτίδης ο 7ος του ψηφοδελτίου πριν από ένα μήνα για λόγους διαφωνίας παραιτήθηκε από την θέση του στην Νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος και είναι αμφίβολο εάν στο άμεσο μέλλον θα βρίσκεται τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται πάντως να είναι στα ψηφοδέλτια ούτε του κόμματος του Π. Λαφαζάνη.
Στην ΝΔ η σειρά στο ψηφοδέλτιο θα είναι Γ. Κασαπίδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Δακής , Στάθης Κωνσταντινίδης ενώ παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τις τρείς τελευταίες θέσεις του Ψηφοδελτίου δηλαδή εάν θα υπάρξουν νέα πρόσωπα η θα καλυφθούν από τους ήδη γνωστούς Γ. Τοπαλίδη, Φ. Ζυγούρη
Στους ΑΝΕΛ θα έχουμε κατά σειρά τον σημερινό βουλευτή Χ. Κατανα, και τους Κυριάκο Ιωαννίδη και Ιωάννη Γκουντιό.
Στο ΠΑΣΟΚ εκτός από τον Π. Κουκουλόπουλο στην πρώτη σειρά και τον Γιάννη Παπακωσταντίνου στην δεύτερη η Τρίτη θέση θέση, θα υπάρξει συνολική ανανέωση των ονομάτων όπως επιθυμεί και η νέα πρόεδρος Φώφη Γεννηματά να συμβεί με τα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
Στο ΠΟΤΑΜΙ στην πρώτη θέση Αντώνης Σιαμπανόπουλος ακολουθεί η Ντόρα Τσικαρδάνη και ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος εάν το επιθυμεί, ειδάλλως είναι πιθανό να βρεθεί στην Τρίτη θέση ο Δημήτρης Σιόλος από την Εορδαία.
Στο ΚΚΕ δεν αναμένονται αλλαγές ενώ στο ίδιο μοτίβο θα κινηθούν και τα ψηφοδέλτια του κόμματος της Χ.Α.
Ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος του Β. Λεβέντη μιας και οι περισσότερες των δημοσκοπήσεων το εμφανίζουν να ξεπερνά το φράγμα του 3% και να εισέρχεται στην βουλή ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/editorial/item/26065-ola-onomata-stin-proti-seira-ton-psifodeltion-lista-tis-p-e-kozanis-ti-tha-ginei-ston-syriza

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος το είχε γράψει και παλιά!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο Πολυδεύκης ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

O Πολυδεύκης Λιάκος στηρίζει τον Τσίπρα ειναι δηλαδή κι' αυτός μνημονιακός ...και το ΑΝΤΑΜΑ ;;;;;; Μνημονιακοί κι' αυτοί ;;;;; ΑΓΥΡΤΕΣ !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΩΣΤΗ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΑΚΡΗ ΑΠΟ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΗΣ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ Α...ΔΙΑ ΕΧΕΙ ΟΣΑΚΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥ ΡΕ ΚΑΜΜΕΝΕ ΣΑΠΙΟΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟ ΒΛΛΗΜΑ ΤΟΝ ΚΟΥΙΚ ΤΗΝ ΨΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΕΛΟΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΧΑΙΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ Κ Ο Π Ρ Ο Σ Κ Υ Λ Α ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ..........

Ανώνυμος είπε...

Η Ραχήλ, είναι το αστέρι του Βορρά, συνεπής στα πιστεύω της και ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ στις εκλογές.Για όσους αμφιβάλλουν, Κυριακή κοντή γιορτή...

Το Προφίλ μας