Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ο ΟΗΕ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ «Υπαρχει έλλειμμα ηγεσίας και οράματος»

Σοβαρό έλλειμμα ηγεσίας και οράματος στην πολιτική που ασκείται για το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών καταλογίζει στην Ελλάδα η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι σε έναν μήνα έφτασαν στη χώρα μας περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες από όσους είχαν έρθει ολόκληρο το 2014, ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπατης Αρμοστείας Ουίλιαμ Σπίντλερ δεν μάσησε τα λόγια του.
«Αν η ελληνική κεντρική αρχή ερχόταν με ηγεσία και όραμα και διόριζε κάποιον που θα συντόνιζε αυτή την απόκριση, τότε εμείς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα ήμασταν έτοιμοι να έρθουμε και να βοηθήσουμε. Αλλά είναι δύσκολο για εμάς να έρθουμε και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε επιτόπου αν δεν υπάρχει κάποιος επικεφαλής» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Τα στοιχεία που παρουσίασε η Υπατη Αρμοστεία δείχνουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα πλησιάζει επικίνδυνα το σημείο βρασμού. Τον Ιούλιο ήρθαν στη χώρα μας 50.242 άνθρωποι, κυρίως από τη Συρία, ένας αριθμός που ξεπερνάει τους 43.500 του 2014.
Οι αφίξεις
Πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Φέτος η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος, αφού πάνω από το 50% των 264.500 προσφύγων ήρθαν στη χώρα μας
Πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Φέτος η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος, αφού πάνω από το 50% των 264.500 προσφύγων ήρθαν στη χώρα μας
«Ο αριθμός των αφίξεων, μέσω θαλάσσης, από την 1η Ιανουαρίου έως τη 14η Αυγούστου έφτασε τους 158.456. Την ίδια περίοδο, 1.716 μετανάστες και πρόσφυγες μπήκαν στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 160.172» τόνισε ο κ. Σπίντλερ, προσθέτοντας ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα οι αφίξεις έφτασαν τις 21.000, ένας αριθμός που αντιστοιχεί στο 50% του αριθμού για ολόκληρο το 2014.
Φέτος η Ελλάδα έχει κληθεί να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος από όλες τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες, αφού πάνω από το 50% των 264.500 προσφύγων και μεταναστών που πέρασαν στην Ευρώπη ήρθαν στη χώρα μας.
Στην Ιταλία πήγαν 104.000 πρόσφυγες και μετανάστες, στην Ισπανία 1.953 και στη Μάλτα 94.
Ο κ. Σπίντλερ απηύθυνε έκκληση να ενισχυθούν επειγόντως οι δομές υποδοχής στα νησιά και στην υπόλοιπη χώρα. «Συνιστούμε στις ελληνικές αρχές να δημιουργήσουν μία μοναδική δομή η οποία θα επιφορτιστεί με το να συντονίσει την απόκριση έκτακτης ανάγκης σε αυτή την κρίση και να δημιουργήσει έναν κατάλληλο μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να υποστηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την εργασία» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
πηγη:ΕΘΝΟΣ
vetonews.gr
vetonews.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/ellada/item/26044-keravnoi-oie-kata-xristodoulopoulou-gia-to-metanasteftiko-yparxei-elleimma-igesias-kai-oramatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας