Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Γιούνκερ: Δεν αποκλείω κανένα σενάριο - Έχουμε ετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit (video)

Από τη Δευτέρα δεν αποκλείω κανένα σενάριο, τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι προετοιμασμένη για όλα. Όπως είπε, «έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη». «Nα μας πουν όμως και οι Ελληνες που το πάνε;» τόνισε στην ομιλία του. 

Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι σθεναρά υπέρ της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης, «αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας πει πού θέλει να πάει αυτή τη χώρα». Απέρριψε ακόμα τις κατηγορίες ότι «είμαστε τρομοκράτες που δεν σεβόμαστε τον ελληνικό λαό». 
 Η Ελλάδα δεν κατάφερε να καταθέσει ένα λεπτομερές σχέδιο απόψε, αλλά πρέπει να το κάνει γρήγορα, επισήμανε. Τόνισε ότι περιμένουν τις ελληνικές προτάσεις μέχρι τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής. 
 Όσον αφορά το χρέος, υποστήριξε πως είχε πει στην ελληνική κυβέρνηση ότι «έχουμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε το θέμα του χρέους τον Οκτώβριο». 
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας