Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΟΑΠΝ Κοζάνης: Πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Χορωδιακή Συνάντηση


Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν το Σάββατο 11 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. Μια συνάντηση 4 χορωδιών που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο των Λασσανείων 2015
. Μια μουσική συνάντηση με διεθνή χαρακτήρα καθώς συμμετείχαν:


- η Χορωδία Dragos Musiki Dernegi από την Κωνσταντινούπολη

- η Χορωδία του Ελληνοσερβικού Συλλόγου Γυναικών Θεσσαλονίκης «Λευκοί Άγγελοι»


- η Χορωδία του Ιστορικού – Λαογραφικού Συλλόγου Λευκόβρυσης «Διγενής Ακρίτας» και


- η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Κοζάνης.
 
Στόχος της διεθνούς αυτής μουσικής συνέρευσης ήταν η συνεργασία μεταξύ των λαών μέσα από την ανάδειξη του πολιτισμού και της ξεχωριστής μουσικής παράδοσης κάθε χώρας.   Η συγκεκριμένη εκδήλωση, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύει η χώρα μας, απέκτησε ξεχωριστή σημασία. Ακριβώς γιατί συνέβαλε στην ανάδειξη της αξία της ενότητας, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών. Η τέχνη αποτελεί σε όλες τις εποχές ένα ισχυρό μέσο για τη συμφιλίωση των ανθρώπων και των χωρών, μία άυλη δύναμη που μας φέρνει κοντά, μας ενώνει, μας εξυψώνει σε κάτι ανώτερο. Μέσα από τη δύναμη των λέξεων και της μουσικής γινόμαστε ένα, θρέφουμε την αγάπη, περιγράφουμε το είναι μας και συνυπάρχουμε ιδανικά, με τον ωραιότερο τρόπο που έχουμε για να αφομοιώνουμε ο ένας τον άλλο.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μέσα σε ένα κλίμα κεφιού και χαράς, ενώ όλοι οι παραβρισκόμενοι αλλά και οι συμμετέχοντες σχολίασαν πολύ θετικά τη διοργάνωση και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλαμβάνονται πιο συχνά εκδηλώσεις με ανάλογο χαρακτήρα.
 
Ο ΟΑΠΝ θα ήθελε δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες του:
 
- στην Πρόξενο της Σερβίας και στην υποπρόξενο του Τουρκικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης που παραβρέθηκε μάλιστα και στην εκδήλωση, για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της διεθνούς μουσικής συνάντησης.

- στις δύο διεθνείς χορωδίες: την χορωδία «
Dragos Musiki Dernegi» από την Κωνσταντινούπολη και την χορωδία «Λευκοί Άγγελοι» του Ελληνοσερβικού Συλλόγου Γυναικών Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους στα Λασσάνεια 2015
- στις χορωδίες του Ιστορικού – Λαογραφικού Συλλόγου Λευκόβρυσης «Διγενής Ακρίτας» και του Συλλόγου Μικρασιατών Κοζάνης για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση αλλά και την προσφορά των εξαιρετικών τοπικών εδεσμάτων που ετοίμασαν οι γυναίκες των συλλόγων αυτών ως κέρασμα στις φιλοξενούμενες χορωδίες.
 
 




 
Ο ΟΠΑΝ ευχαριστεί επίσης θερμά για τη πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης:
 
Τους χορηγούς της εκδήλωσης:
Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΤΣΕΛΙΚΑΣ Α.Ε
Ξενοδοχείο ΑΛΙΑΚΜΩΝ
Αφοί Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ
Ταβέρνα Χρήστου Λιάλιου «Σ’αναμμένα κάρβουνα»
 
 
Ακόμη ευχαριστούμε:
- την κυρία Δήμητρα Καραγιάννη, για την παρουσίαση της εκδήλωσης,
- την κυρία Αναστασία Μακρή, καθηγήτρια, για τη μετάφραση στην αγγλική γλώσσα,
- την κυρία Γλύκα Παυλίδου, για τη φιλοτέχνηση των εξαιρετικών αναμνηστικών με την τεχνική της χαρτοκοπτικής που δόθηκαν στις 4 χορωδίες και
- τον κύριο Δημήτρη Δαγιόγλου, για την ξενάγηση της τουρκικής χορωδίας στην τουρκική γλώσσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας