Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Γιατί λέω «Ναι» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Του Νίκου Λαζαριώτη
Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του Ιανουαρίου έστειλε πολλαπλά μηνύματα :
Ξεπέρασε το φόβο και την τρομουστερία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και έδωσε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, με ελεύθερες εκλογές, την πλειοψηφία σε ένα κόμμα της αριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η εντολή διακυβέρνησης ήταν καθαρή αλλά όχι απλόχερη. Με ποσοστό 36% το μήνυμα ήταν «ρίξτε νερό στο κρασί και συνεργασθείτε».
Ο πρωθυπουργός μέσα σε λίγες ώρες, σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με το κόμμα των ΑΝΕΛ.

Προεκλογικά, με συντριπτικά δημοσκοπικά ποσοστά, η θέληση των ελλήνων ήταν : Μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης όχι ρήξη όχι έξοδος από το ευρώ. Ο ελληνικός λαός και πριν τις εκλογές και τώρα γνωρίζει, το ζει καθημερινά, ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν και είναι πολύ δύσκολη και δεν περιμένει θαύματα.
Η κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, της σκληρής διαπραγμάτευσης και η έστω δημοσκοπική αποδοχή του αποτελέσματος της συμφωνίας, μπροστά στον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας, δείχνει ότι η κυβέρνηση σωστά πράττει.
Η χώρα δεν βγήκε από το ευρώ και δεν έπεσε στα βράχια της άτακτης χρεοκοπίας όπως κάποιοι το επιδίωκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Ξεκάθαρα δεν είναι η συμφωνία που υπογράφηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία περιέχει σκληρά οικονομικά μέτρα.
Η πλειοψηφία των ελλήνων αναγνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός, σαν υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης, μετά από μια σκληρή και επώδυνη μάχη, έπραξε αυτό που είχε υποχρέωση να πράξει όταν τα υπαρξιακά διλλήματα δεν αφορούσαν τον ίδιο προσωπικά η τον στενό κομματικό περίγυρο αλλά μια ολόκληρη χώρα.
Ο δύσκολος δρόμος είναι μπροστά, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι αυτοί που κυβερνούν σήμερα, με επί κεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς τα βαρίδια της διαπλοκής και με συντριπτικό ηθικό πλεονέκτημα, θα οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που πρέπει ώστε να γίνουμε, σε πρώτη φάση, μια <κανονική χώρα> διαγράφοντας παθογένειες και κραυγαλέες αδικίες του παρελθόντος.
Πιστεύω ότι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι βουλευτές θα πράξουν αυτό που πρέπει για να σταθεί όρθια η κυβέρνηση της Αριστεράς. Ακόμα και με αυτή τη συμφωνία μπορεί η κυβέρνηση να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα και αλλάξει την Ελλάδα προς το καλύτερο.
Ήρθε η ώρα η Αριστερά θα κριθεί στην πράξη και όχι στη θεωρία.
Σαν ιδρυτικό μέλος και σήμερα σαν απλός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω οτι στηρίζω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του.
ΣΕΡΒΙΑ 20/07/2015
Λαζαριώτης Νίκος
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=XLRvWPr_6tM

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαζαριώτης καβάλησε την δεξιά πλατφόρμα.Είναι συνηθισμένος από τα άλματα στο "άρμα" Κωνσταντόπουλο?????????

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας κόστισε στην Ελλάδα 30 δισ. ευρώ μέσα σε 3 εβδομάδες

H αναποφασιστικότητα και οι καθυστερήσεις κόστισαν στην Ελλάδα περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.«Η αδυναμία του Τσίπρα να καταλήξει σε μια συμφωνία στις αρχές Ιουλίου, ανάγκασε τις τράπεζες να κλείσουν και να βυθιστεί η ελληνική οικονομία ακόμη περισσότερο. Έτσι, βρέθηκε με ένα τρίτο πακέτο ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που ζητούσε 53 δισ. ευρώ πριν από μερικές μόλις εβδομάδες».Το πρακτορείο αναφέρει σε εκτενές του άρθρο, τα έργα και τις ημέρες Τσίπρα από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία της χώρας, εξιστορώντας το πώς και το γιατί υπήρξαν καταστροφικές καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, ενώ κάνει αναδρομή και στην πολιτική καριέρα του.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λαζαριώτη,

Το συντριπτικό ηθικό πλεονέκτημα από που προκύπτει?

από το γεγονός ότι είπατε κακώς και ψευδώς ότι δεν θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ?

από το γεγονός ότι είπατε κακώς και ψευδώς ότι προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία?

από το ότι κακώς είπατε ένα σωρό ψέματα, εν γνώσει σας για να πάρετε αυτό το ισχνό 36%?

από αυτά ακριβώς τα γεγονότα και φυσικά απο το γεγονός ότι δεν έχετε

ακριβώς αυτό το ηθικό βάρος και προτέρημα της Αριστεράς να πείτε στο Λαό “αυτά που σας είπαμε δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε, άρα Λαέ πες μας τι να κάνουμε”

κι αν ο Λαός θέλει μνημόνιο να πείτε αυτά είναι ενάντια στην Ηθική μας άρα δεν θα είμαστε εμείς κυβέρνηση,

Αντιθέτως ο φίλος σου ο Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός Παντός Καιρού!

Άρα τα περί Ηθικού Προτερήματος πάνε περίπατο σε κάθε λογικό άνθρωπο,
παρότι σπανίζουν στην Ελλάδα οι λογικοί σε κάθε χώρο.

Άρα Καλυνύχτα και Όνειρα γλυκά και να κοιμάστε από το αριστερό πλευρό πάντα μην κρυώσετε

Ανώνυμος είπε...

Το δημοψήφισμα, ρε Νίκο, τελικά γιατί το κάναμε ;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αλέξη πασά μου για ποιο λόγο ακριβώς επιτίθεσαι στο Λαφαζάνη και τους διαφωνούντες; Επειδή συνεχίζουν να λένε και να υποστηρίζουν αυτά που έλεγες και υποστήριζες κι εσύ μετά πάθους μέχρι πριν από δύο εβδομαδες; Αυτά χάρη στα οποία υφάρπαξες την εξουσία;

Τώρα κατηγορείς τους λαφαζανικούς ότι υπηρετούν το σχέδιο Σοϊμπλε πουλάκι μου ε; Τι έγινε ρε Αλέξη; Πάψαμε εμείς να είμαστε Γερμανοτσολιάδες και πήρε τη θέση μας το 1/3 της κοινοβουλευτικής σου ομάδας και τα 3/5 της κεντρικής σου επιτροπής; Πόσο ξετσίπωτος μπορείς να γίνεις ρε;

Πότε ανακάλυψες ότι το σχέδιο Σοϊμπλε δεν συνιστά αριστερή πολιτική πρωθυπουργάρα μου; Εσύ δεν ήσουν που έλεγες ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ; Εσύ δεν ήσουν που παρακάλαγες τον Πούτιν να σου δανείσει 10 δις για να μας πας στη δραχμή;

Μήπως πρώτη φορά τώρα υποστηρίζει ο Λαφαζάνης όσα υποστηρίζει; Βγήκες ποτέ πέντε χρόνια να ξεκόψεις κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για ρήξη και δραχμή; Οχι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί σε βόλευε. Σε βόλευε να πατάς σε δύο βάρκες και να μαζεύεις ψηφαλάκια από παντού.

Μην ξεφτιλίζεσαι άλλο ρε. Βρες τη δύναμη να παραδεχτείς ότι πέντε χρόνια τώρα εξαπάτησες με τον χυδαιότερο τρόπο τον ντουνιά ολόκληρο και ζήτα συγγνώμη. Όχι από εμάς, από τη χώρα που μέσα σε 6 μήνες της κόστισες 30 δις. Αθλιε.
κλεμένο από το ΦΒ

Ανώνυμος είπε...

O κ.ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ είναι πολύ μπροστά. Βλέπει εκλογές το φθινόπωρο και κομμένες τη Ραχήλ και Ευγενία οπότε βουλευτής ο Πολυδεύκης!!!!Ανοίγει για αυτόν ο δρόμος!!!

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=fpuJRtOHXoM

τι θελει να πει ο λαζαριτωης:
"ερχονται εκλογες αλεξη και η ουζουνιδου και η μακρη ψηφισαν "οχι". εγω λεω οτι εισαι κατι μεταξυ ελευθεριου βενιζελου και κωνσταντινου καραμανλη και τσε γκεβαρα υπαρχει θεση για μενα στο ψηφοδελτιο ε αλεξακι μου?"

Ανώνυμος είπε...

kati tetioys aristeroys volemenoys vlepo kai den prokite na toys psifiso pote siriza dexia ...h kritikh se marane

Ανώνυμος είπε...

Nikola opo osa diavasa katalaveno pos exakolouthis na ipovalis ta sevi sto Komma tou Siriza meta apo tin kokkini karta pou sou erixe o Polisdeykis mias kai eixes metapidixi stin filomnimoniki parataxi tou Pasok pou ekfrazotane apo ton sindiazmo tou Kostadopoulou. Tora mas les pos o laos katalave pos allo den paei kai pos i Eyropi einai monodromos kai se roto to dimopsifizma ti edixe? edixe nai sta eyropaika metra? min trelathoume diladi, edixe na stin mnimoniaki politiki pou akolouthousane oi proigoumenes kiverniseis? Vriskese se sinxisi gia alli mia fora, to idio ekanes kai me tin ''Anaplasi sou'' mias kai sxistikes gia na dimopratithi to ergo, to idio ekanes kai me ton platano pou katestrepses, kai fisika sto idio pneyma tis pseyto aristeras tou Tsipra antrea poreyese ayto tis olikis katastrofis. Vlepis i ANKO einai i moni A.E pou den exi gini axiologisi ipallion, alla kai perikopes misthon. Me ayto to skeptiko oloi mnimonia theloume Niko kai o aplos laos ston keada. Dokimastikate K Lazargioti san Dimotikos Simvoulos alla kai san ekprosopos tou Siriza, Apotixate gia tous parapano logous tora se ti aposkopite? ta simperasmata ta afino stous anagnostes, signomi gia ta greeklish einai aporia tis simerinis katastasis kai ayta tou exixronismou ....

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαζαριώτης διαγράφτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί υποστήριζε αντίθετη παράταξη από αυτή που υποστήριζε το κόμμα, και αυτό έγινε από απόφαση μελών του κόμματος. Μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί από αυτόν καμιά αίτηση για να επανεγγραφή στο κόμμα. Το ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αν θέλουμε το πιστεύουμε. Από το ότι έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα φαίνεται να είναι προσκολλημένος στην εξουσία και να πηγαίνει με τον ποιο ισχυρό. Είναι ένας αδίστακτος πολιτικάντης που δεν μπορεί ακόμη να ξεκολλήσει και να παραδεχθεί ότι πλέον είναι καμένο χαρτί και ότι και να κάνει και ότι και να πει δεν τον πιστεύει πλέον κανείς καλύτερα θα ήταν να σωπάσει γιατί ότι και πει είναι εκ του πονηρού.
Γιώργος Θεοφάνου

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο Θεοφάνου. Αν πάνε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ για κρέμασμα ασύ θα πάς εντελώς ΤΖΑΜΠΑ....

Ανώνυμος είπε...

Μη τρελαθουμε τελειως.Ειναι συριζα ο Θεοφανου; Απο ποτε;Απο τοτε που αφησε τη τρελα με τα μουσεια ;Συριζαιοι μαζεψτε τον γιατι μονο κακο κανει στο κομμα με την παρουσια του και με αυτα που γραφει .
Γιωργο οταν ανακαλυψες τον συριζα ο Νικος ηταν εκει και να σου το πω πιο λαϊκα…
οταν εσυ πηγαινες αυτος γυριζε

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας είπε τόσα ψέμματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν...Καληνύχτα και καλά μυαλά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτός ο Θεοφάνους ποιός είναι;;;;;

Το Προφίλ μας