Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πανελλήνια πρωτιά για το Γυμνάσιο Αιανής

Την πρώτη θέση κατέλαβε το Γυμνάσιο Αιανής, σε επίπεδο χώρας του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού INVOLEN. Το INVOLEN είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που προωθεί τη διαγενεακή μάθηση και την εκπαίδευση μέσα από το παιχνίδι χρησιμοποιώντας εργαλεία και μεθόδους των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με σκοπό την επιμόρφωση εθελοντών για την προστασία της φύσης σε 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία, και Σλοβενία). Το INVOLEN φέρνει σε επαφή δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, τους εφήβους και τους μεγαλύτερους σε ηλικία, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν σε εθελοντικές δραστηριότητες, με στόχο την προστασία και τη διατήρηση της ευρωπαϊκής οικολογικής κληρονομιάς, εστιάζοντας στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000.
Οι μεγαλύτεροι και οι νεότεροι ενθαρρύνονται να συνεργαστούν σε ομάδες και να σχεδιάσουν τα δικά τους διαδραστικά παιχνίδια μάθησης για την προστασία της φύσης στην περιοχή τους. Σε όλες τις χώρες του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει μια καμπάνια προβολής της πρωτοβουλίας αυτής, στην οποία περιλαμβάνονται σχολικοί διαγωνισμοί για την ανάδειξη των καλύτερων παιγνιδιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το παιχνίδι με τίτλο «Κατασκευή Παρατηρητηρίου Πουλιών στη Λίμνη Πολυφύτου» έχει ως στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τη ορνιθοπανίδα της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Πολυφύτου. Για τη λειτουργία του παιχνιδιού απαιτείται το λογισμικό – πλατφόρμα Aris games και μπορεί να τρέξει σε iPad ενώ απαιτείται λογισμικό iPad iOS 6.1 or later.
Η Διεύθυνση του σχολείου συγχαίρει την παιδαγωγική ομάδα, η οποία αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Μαστρανέστη Απόστολο ΠΕ 19 Πληροφορικής, καθηγητή του Γυμνασίου Αιανής,  την εκπαιδευτικό Βασιλειάδου Πολυξένη, υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛ.Ν.ΕΤ Ν. Κοζάνης, τον κ. Κουρού Ιωάννη υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης Πλακούτση Αικατερίνη, Στάμου Αλεξάνδρα, Τρομπούκη Βασιλεία και Τσιόλια Νικολέτα και τον εκπαιδευτικό.
Το Γυμνάσιο της Αιανής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Φλωρεντία της Ιταλίας στο πλαίσιο της συνέχειας του διεθνούς συνεδρίου (http://involenconference.com/) όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των εθνικών διαγωνισμών και ευχόμαστε καλή επιτυχία.




Ο  Δ/ντής



Μιχάλης Παππάς
ΠΕ02 Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας