Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ο ψευταράς

Το νέο διάγγελμα Τσίπρα συνιστά συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Καταγράφουμε 4 βασικά σημεία, μία επισήμανση και μία γκάφα: 
1) Προσπάθησε να αποσυνδέσει το ΟΧΙ με την αποχώρησή μας από το ευρώ. Η μη αποχώρησή μας από το ευρώ, δηλαδή μία νέα συμφωνία (εκτός αν μιλάμε για χρεοκοπία εντός ευρώ) δεν είναι δική μας απόφαση. Αυτοί, λοιπόν, που πρόκειται να μας δανείσουν, έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση του ΟΧΙ. Άλλωστε, είναι αδύνατο να υπάρξει άμεσα νέο πρόγραμμα, ακόμη και με το ΝΑΙ. 
2) Ανέφερε ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες. Οι τράπεζες έκλεισαν λόγων των συνθηκών bank run που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση με τις επιλογές της. H EKT έχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο και δεν είναι το μπακάλικο της γειτονιάς μας να γράφουμε στο τεφτέρι.
Τα capital controls είναι δική μας και όχι ξένη απόφαση, για να διασφαλίσουμε έστω κάποιο υποτυπώδες ρευστό για πληρωμές και εξυπηρετήσεις.
3) Είπε ότι οι δανειστές ζητούσαν συντριπτική μείωση των συντάξεων και αυτοί αντιστάθηκαν. Δεν ισχύει. 
4) Δεσμεύτηκε να διασφαλίσει τις καταθέσεις των πολιτών. Δεν είναι απλά ψέμα. Πρόκειται περί συνειδητής εξαπάτησης του ελληνικού λαού και θα πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτό. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξουν οι τράπεζες χωρίς κούρεμα καταθέσεων, είναι πρακτικά αδύνατο και το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος. Επισήμανση: Δεν νοείται να συνομιλείς με τους εταίρους σου και να τους ζητάς νέο δάνειο και αναδιάρθρωση χρέους, ενώ παράλληλα λες ψευδώς ότι σου κλείνουν επίτηδες τις τράπεζες επειδή θέλουν να σε εκδικηθούν. Απλά δεν νοείται. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία μετά από ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Η πορεία μας είναι η δραχμή, με ότι αυτή συνεπάγεται. Και ότι θα ζήσουμε ως χώρα τις επόμενες μέρες, θα είναι παιδική χαρά μπροστά σε αυτά που έρχονται. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και η κάθε δική σας ψήφος θα κρίνει το μέλλον αυτού του τόπου.  Γκάφα: Ο Τσίπρας είπε ότι με δημοψήφισμα απορρίφθηκε η συνθήκη της Λισαβόνας. Αυτό που δεν προχώρησε ποτέ ήταν η συνταγματική συνθήκη. Ένας πρωθυπουργός που σέβεται την ΕΕ , ξέρει τουλάχιστον την ιστορία Της. 
epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας