Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Π. Κουκουλόπουλος: «Εθνική συνεννόηση, μέσα απ’ την κατανόηση της θέσης του άλλου».

Όσοι ψηφίσαμε χθες ναι στο δημοψήφισμα πρέπει να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί κάποιοι άλλοι ψήφισαν όχι και όσοι ψήφισαν όχι γιατί οι υπόλοιποι ψηφίσαμε ναι. Μόνον έτσι θα φτάσουμε σε μια ειλικρινή και τόσο απαραίτητη εθνική συνεννόηση, την οποία χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ η πατρίδα μας”.
            Αυτό τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
            Ο κ. Κουκουλόπουλος απευθύνοντας έκκληση προς όλους υπογράμμισε πως “οι ώρες είναι δραματικές αλλά και κρίσιμες. Γι΄ αυτό εκείνο που προέχει είναι να συστρατευτούμε όλοι στη σωτηρία της χώρας και όχι στην άσκηση κριτικής για τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους πέντε μήνες, ή κατά το παρελθόν, και μας έφεραν μέχρι εδώ.
Εμείς ως ΠΑΣΟΚ εκείνο που κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση είναι να απευθυνθούμε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες, ζητώντας τους να κατανοήσουν το δίκιο και την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για το παρόν και το μέλλον τους, και να συμβάλουν στο βαθμό που μπορούν στην εξεύρεση μιας λύσης που θα οδηγήσει στην επάνοδο της ελληνικής κοινωνίας στην ανάπτυξη και θα διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ό,τι, δηλαδή, επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών”.     

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, πολλοί οπαδοί του ΝΑΙ κάνουν αναφορά στην ενότητα και λένε πως πρέπει να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι.
Ενωμένοι με τον Κώστα Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Γλύξμπουργκ να είστε εσείς.

Ενωμένοι με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου να είστε εσείς.

Ενωμένοι με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη να είστε εσείς.

Ενωμένοι με τον Μπόμπολα, τον Λάτση, τον Αλαφούζο και τους υπόλοιπους εθνικούς ευεργέτες να είστε εσείς.

Ενωμένοι με τον Πρετεντέρη, τον Μπάμπη, τον Τσίμα και τις υπόλοιπες Λουγκρητίες Μπογδάνες της «δημοσιογραφίας» να είστε εσείς.

Ενωμένοι με τον Σάκη Ρουβά, την Δέσποινα Βανδή, τον Γιάννη Μπέζο, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Μάρκο Σεφερλή και άλλους «καλλιτέχνες»να είστε εσείς.

Ενωμένοι με την Μιμή Ντενίση, τον Νίκο Δήμου, τον Άνθιμο, τη Νάνα Μούσχουρη, τον Στέλιο Ράμφο να είστε εσείς.

Ενωμένοι με τους «πνευματικούς ανθρώπους» του τόπου να είστε εσείς.

Εγώ έμαθα από τον πατέρα μου να προσέχω τις παρέες μου.

Καλά να περάσετε. Ενωμένοι.

(Ένας φίλος μου -φίλος εδώ και 30 χρόνια- μου είπε σήμερα πως ψήφισε ΝΑΙ, γιατί τους είπαν στην δουλειά πως, αν βγει το ΟΧΙ, θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του μήνα. Ήταν σε άσχημη κατάσταση -δεν τον έχω ξαναδεί έτσι- και μου είπε πως παρακαλάει να βγει το ΟΧΙ. Καταλαβαίνω τον φόβο των ανθρώπων και τους σέβομαι. Κι εγώ φοβάμαι. Αλλά δεν καταλαβαίνω τη σαπίλα που θέλει να περάσει για πρωτοπορία και ανανέωση. Διχασμός με τη σαπίλα τώρα. Για να ζήσει η χώρα.)

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα περί εθνικής ενότητας θα ήταν ειλικρινή εάν τα έλεγαν οι πασόκοι τον καιρό που το πασοκ με τη νδ κυριαρχούσαν.
Τώρα είναι απλά μια προσπάθεια να παραμείνουν στην σκηνή πολιτικά πτώματα όπως το πασοκ και κάποιοι να γλυτώσουν τις πολύ βαριές ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ. Στα αζήτητα είναι όμως και εκεί θα παραμείνουν, είτε σαν πασοκ, είτε σαν δημαρ, είτε σαν ποταμι έστω και εάν απολαμβάνουν μισθό διευθυντή της δεη ενώ δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους εκεί πέρα (να ήταν ο μόνος…. οι δήμοι-ήταν και πρόεδρος της κεδκε ο κουκουλόπουλος- είναι γεμάτοι από άσχετους διευθυντές, παιδιά των δημάρχων, βίσματα, άσχετους που όχι απλά είναι σε καίριες θέσεις αλλα΄με την παρουσία τους υπενθυμίζουν την ύπαρξη του βαθέος κράτους, μπλοκάρουν την διοίκηση , στερούν από συναδέλφούς τους θέσεις που τους αξίζουν).
Ταυτόχρονα είναι μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλιμα για το νέο φορέα που ετοιμάζουν, ένα «κέντρο» όπου θα πάνε να χωθούνε όλοι τους από Λοβέρδο και Βενιζέλο και Κουκουλόπουλο μέχρι Μπακογιάννη, Σπηλιοτόπουλο και Κασαπίδη.
Ελπίζω η συγκυβέρνηση με τα τόσα που μπορούμε να της καταλογίσουμε να ξεκαθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία και να τιμωρήσει τους διάφορους που έχουν λεηλατήσει τη χώρα αφού επιστρέψουν τα κλεμμένα.
Κατά τα λοιπά καλά κουράγια σε όλους μας και ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το Προφίλ μας