Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση για το νέο μνημόνιο, σε αγγλική γλώσσα και σε ένα άρθρο !

Κατετέθη στη Βουλή λίγο μετά τις 23:30 σε αγγλική γλώσσα και σε ένα άρθρο, συνοδευόμενο από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέα συμφωνία-μνημόνιο.
Το περίπου δέκα σελίδων πακέτο μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά, για το νέο δάνειο από τον ESM, εστάλη από το ΥΠΟΙΚ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον επικεφαλής του Eurogroup, περίπου στις 10 το βράδυ της Πέμπτης και παρελήφθη από τους θεσμούς, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες αύριο κιόλας. Συγκεκριμένα, αυτό που θέλει το Μαξίμου είναι να περάσει η πρόταση από επιτροπή το πρωί και στη συνέχεια να ψηφιστεί από την ολομέλεια. Αυτό που θέλει ο πρωθυπουργός είναι η πρόταση να μην αποτελεί κυβερνητική θέση, αλλά ο ίδιος, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να έχουν λάβει την εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Στη συνέχεια, μετά από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, θα ακολουθήσει η κανονική διαδικασία στη Βουλή, προκειμένου η συμφωνία που θα έχει προκύψει να γίνει και νόμος του κράτους.
iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα μας βαλεις κατι γιατι βαναυση και καταφορη παραβιαση της φωνης των αμεροληπτων δημοσιογραφων των ατμ της νοτιας αφρικης; Τους καημενους τους λυπαμαι..

Το Προφίλ μας