Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

«Το Επιμελητήριο Κοζάνης συμμετέχει στο Γιορτινό Φεστιβάλ Γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015» στις 8,9 & 10 Μαΐου στην Τεχνόπολις- Γκάζι του Δήμου Αθηναίων.

Στο γιορτινό φεστιβάλ γεύσεων που διοργανώνεται με την σφραγίδα των brands «Αθηνόραμα» και «Αθηνόραμα Umami» στις 8,9 & 10 Μαίου 2015 στην Τεχνόπολις – Γκάζι του Δήμου Αθηναίων  συμμετέχει με ενιαίο περίπτερο για τις επιχειρήσεις – μέλη του, που δήλωσαν συμμετοχή, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης.
Είναι η πρώτη φορά που το Επιμελητήριο συμμετέχει στη συγκεκριμένη έκθεση – φεστιβάλ, η οποία   μετά από τέσσερις εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις αποτελεί πλέον μια καταξιωμένη θεσμική εκδήλωση. Παίζει σημαίνοντα ρόλο στην επιβολή και διάδοση των ποιοτικών διατροφικών προϊόντων με ελληνικό πρόσημο και συμβάλλει καθοριστικά στην επαφή των παραγωγών (πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας) τόσο με το ευρύ καταναλωτικό κοινό, όσο και με τους επαγγελματίες. Με περισσότερους από 300 διαφορετικούς εκθέτες για το σύνολο των διοργανώσεων, με 150 περίπου εκθέτες ανά διοργάνωση και με περισσότερους από 15.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση θεωρείται από όλους ως η κορυφαία εκδήλωση στον χώρο των ποιοτικών γεύσεων.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Κοζάνης οι επτά (7) παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, όπως και στους επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας (ξενοδόχοι, εστιάτορες). Ακόμη, με τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης ο γνωστός από την τηλεόραση Σεφ Μιχάλης Καλαβρινός θα παρουσιάσει το Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 18:30 σε «live Cooking» δημιουργικές μαγειρικές προτάσεις στο κοινό που θα παραβρεθεί στο χώρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης στο φεστιβάλ  «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2015», που ξεφεύγει από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα.



Περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, απευθύνεται σε παραγωγούς με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, και πλαισιώνεται από πολλές και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τον πολιτισμό σαν ένα ευρύτερο σύνολο εντός του οποίου συνυπάρχουν ο υλικός και ο πνευματικός πολιτισμός. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που αναφέρονται στο θέατρο, στη μουσική και στον χώρο των εικαστικών τεχνών. Είναι επομένως όχι απλά μια γιορτή ελληνικών γεύσεων αλλά γενικότερα , ένα ευρύτερο φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου η αφρόκρεμα της δημιουργικής Ελλάδας συναντάται με το μεγάλο ευαισθητοποιημένο κοινό που ενδιαφέρεται και για τις αυθεντικές τοπικές ελληνικές γεύσεις οι οποίες είναι συνυφασμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι εκθέτες πωλούν τα προϊόντα τους δίνοντας στους καταναλωτές την δυνατότητα για μια πιο ουσιαστική και με μεγαλύτερη διάρκεια επαφή.
Το Επιμελητήριο Κοζάνης προσκαλεί  όλους τους συντοπίτες και συντοπίτισσες που θα βρεθούν τις ημέρες αυτές στην Αθήνα, καθώς και κάθε φίλο και φίλη  της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που ζει ή βρίσκεται στην πρωτεύουσα,  να επισκεφθούν τον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου στο κτίριο 2 – «Δεξαμενές Καθαρισμού» και τα περίπτερα με αριθμό 2 έως και 9 και να παρακολουθήσουν το Σάββατο 9/5/2015 και ώρα 18:30  τη γευστική παρουσίαση που θα γίνει από το Σεφ Μιχάλη Καλαβρινό με προϊόντα Κοζάνης και των τοπικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν, οι οποίες είναι οι εξής:
-Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ «ALFA»
-Παπαδόπουλος Βασίλειος – Αγνές Γεύσεις, Παραδοσιακά Ζυμαρικά
-Κυριακίδου - Βασιλειάδου Ελένη – «Προϊόντα Βερμίου γης, Παραδοσιακά προϊόντα
-Ν. Παναγούλιας & ΣΙΑ ΕΕ – «Τασούλα», Παραδοσιακά Ζυμαρικά
-Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων, Ελιές – Ελαιόλαδα
-Βασιλειάδης Εμμανουήλ – «ΡΙΖΕΣ Ελληνικά Delicatessen»
-Αφοι Χ. Νάκου Α.Ε., οινοποιία- κρασιά Σιάτιστας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας