Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το Ύφος και το Ήθος του Δημάρχου Σερβίων Βελβεντού Θανάση Κοσματόπουλου μέσα από την απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Νεράιδας

Η απαντητική επιστολή του Δημάρχου (τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη είναι της πρωτότυπης επιστολής) 

Κύριε Πρόεδρε,
Σχετικά με το υπ. Αριθμ. 57/16-02-15 έγγραφό σας επισημαίνουμε τα εξής:
Με αντίστοιχες αποφάσεις μου έχουν καθοριστεί οι αρμοδιότητες Αντιδημάρχων Εντεταλμένων Συμβούλων, Δημοτικών Συμβούλων ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων – Φορέων – Δημοτών, με στόχο βέβαια το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες και τον δήμο μας. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα αξιολογούνται θετικά και αυτό είναι κάτι που μας δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε και στη συνέχεια.
Το αν εσείς βέβαια δεν επιδιώξατε ποτέ να συνεργαστείτε πραγματικά, ουσιαστικά και χωρίς παρωπίδες με όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολήσει προσωπικά και όχι να ζητάτε την αντικατάσταση μελών της Διοίκησης του Δήμου
(τα οποία μέλη δεν τα αναφέρεται καν ονομαστικά) ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια των αρμοδιοτήτων σας και κυρίως προσβάλλοντας την απόφαση-εντολή των δημοτών. Μάλλον εσείς πρέπει να εξηγήσετε στους κατοίκους της Νεράιδας γιατί δεν θέλετε και δεν επιδιώκεται τη συνεργασία με συγκεκριμένα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους Συμβούλους, Δημοτικούς Συμβούλους.
Μήπως σας βολεύει αυτή η κατάσταση;
Παρ’ όλα αυτά όμως και παρότι ηθελημένα απέχετε από την συλλογική προσπάθεια τα ζητήματα που αφορούν την Τ.Κ. Νεράιδας προωθούνται – επιλύονται και χωρίς την συνδρομή – συνεργασία σας και παρά το μικρό χρονικό διάστημα που η παρούσα Δημοτική Αρχή κρατά τα ηνία του Δήμου.
Όσο για τα περί ήθους, εντιμότητας και μεθοδικότητας και τον προσβλητικό διαχωρισμό που υποκρύπτεται στην επιστολή σας πληροφορώ ότι είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής αλλά μάλλον δεν το γνωρίζεται με δεδομένο ότι δεν επιδιώξατε ποτέ τη συνεργασία ώστε να έχετε ίδια άποψη και γνώμη.
Ειδικότερα για την Τ.Κ. Νεράιδας σας δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από την δουλειά και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα όσων από την Δημοτική Αρχή (αρμόδιου Αντιδημάρχου, Αντιδημάρχων, Εντεταλμένων Συμβούλων, Δημοτικών Συμβούλων) ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα ζητήματα της Κοινότητάς σας.
Ανεξαρτήτως πάντως των προθέσεων σας και στο ενδεχόμενο να μην θελήσετε να συνεργαστείτε με την Δημοτική Αρχή κρατώντας την ίδια στάση, σας ενημερώνω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ






 


Η πρώτη επιστολή του Προέδρου Νεράιδα

 ΠΡΟΣ: Τον κ. Αθανάσιο Κοσματόπουλο, Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού, 50500 ΣΕΡΒΙΑ
ΘΕΜΑ: «Ανάθεση αρμοδιότητας θεμάτων Τ.Κ. Νεράιδας»
Κύριε Δήμαρχε,
Επιθυμώ να σας ενημερώσω πως ήδη διανύουμε τον έκτο μήνα από την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων ως Δημάρχου. Στο διάστημα αυτό όχι μόνο δεν υπήρξε καμία ενέργεια στην κατεύθυνση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων, απεναντίας συσσώρευση πρόσθετων προβλημάτων  καθημερινότητας.
Γνωρίζω τις προθέσεις σας, την επιθυμία σας και τις οδηγίες σας σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Νεράιδας, δυστυχώς όμως αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν, όπως και εσείς καταλαβαίνετε, αν δεν υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ του προέδρου της Κοινότητας και μελών Διοίκησης του Δήμου.
Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς Εσάς και στους κατοίκους της Κοινότητάς μου, σας παρακαλώ και σας προτείνω να αναθέσετε ως αρμόδιο για θέματα Νεράιδας έναν από τους Αντιδημάρχους σας Κύριο Φώτη Ζυγούρη ή Κύριο Ευθύμιο Δισερή για τους οποίους είμαι απολύτως βέβαιος πως το ενδιαφέρον, το εξαίρετο ήθος, η εντιμότητά και η μεθοδικότητά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, θα φέρει τα μέγιστα στην ικανοποίηση των στόχων των οποίων από κοινού θέσαμε.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση
ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΑΪΖΟΓΛΟΥ
Εκπρόσωπος Τ.Κ. Νεράιδας
Δήμος Σερβίων Βελβεντού




16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω θα ελεγα να οργανωσει ο δημος εκθεση απο αντιδημαρχους εκει στη νεραιδα ,ωστε να μπορεσετε να επιλεξετε τον καλυτερο.μια γκαμα απο καμια δεκαπενταρια πως σας φαινεται?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το μονο που τον νοιάζει τον δήμαρχο ειναι η ανεξαρτοποιηση του βελβεντου. Φταιμε εμεις που δεν προτειναμε εναν ανθρωπο δικο μας που να νοιαζεται πραγματικα για τα Σερβια και τα προβληματα αυτης της πονεμενης πολης.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε απ ότι φαίνεται εσύ έχεις παρωπίδες,στα χαμενα είσαι έτσι κ αλλιώς,άκου και καμία άλλη άποψη δεν έχεις να χασεις τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νεραιδιώτης λέει την πικρή αλήθεια:

Η αντιδικία του εκπροσώπου τ.κ Νεράιδας Ξενοφών είναι προσωπική και...πολιτική με τον αντιδήμαρχο Σταυράκη και κρατάει πολλά χρόνια.Η Νεράιδα πληρώνει ακριβά το '' τίμημα'' αυτής της αντιδικίας και κανείς απο τους δύο δεν βάζει νερό στο κρασί του. Θα πρέπει ο κόσμος να ξέρει γιατί υπάρχει αυτή η εχθρική αντιπαράθεση των δύο ανδρών!!!
Η αιτία είναι ο...ΝΟΚ! Επειδή δεν πήρε το μαγαζί ο γιός του Ξενοφών (Ιάκωβος), την χρονιά που εγινε η δημοπρασία και το πήρε ο Σταύρος με στύλ, ο Ξενοφών εξεράγει εναντίον του και επέκτεινε την αντιδικία του και σε τοπικά ζητηματα της Νεράιδας. Ο Ξενοφών μέμφεται τον οικείο Αντιδήμαρχο Νεράιδας, οτι οταν ηταν Πρόεδρος Νεράιδας, εκοψε τα δεντρα στην κεντρικη πλατεία, δίπλα απο την εκκλησία, γιανα εχει θέα πρός την λίμνη απο το ξενοδοχείο ΗΡΑΚΛΗΣ!!!
Αλλη αιτία είναι και το εργο Συντριβάνι, που εχει εγκριθεί η κατασκευή του και χρηματοδότηση του, αλλά ο Ξενοφών ποτέ δεν υπέγραψε την υλοποίηση του εργου, κόστους 44 χιλ ευρώ. Το μίσος αναμεσα στους δύο ανδρες είναι εντονο και φαίνεται σε καιθε εκδηλωση για την Νεράιδα. Και αυτο το πληρώνουν οι κάτοικοι της Νεράιδας και τα μαγαζιά, δυστυχώς.
Το μεγάλο πρόβλημα το εχει ο Ξενοφών με την νέα δημοτική αρχή και με τον οικείο αντιδήμαρχο Σταυράκη, για αυτο και ζητά την αντικατασταση του για την Νεράιδα, οπως γράφει άλλωστε στην επιστολή του. Ισχυρός σε αυτή την διαμάχη είναι πλέον ο αντιδήμαρχος και πλέον ο Ξενοφών δεν μπορει να κανει τιποτε για την Νεράιδα. Ειναι αποδυναμωμένος και ζητά απο τον δήμαρχο να είναι άλλος υπευθυνος αντιδημαρχος για την Νεράιδα.
Μπορεί να γίνει αυτό θεσμικά;
Ετσι οπως είναι η κατασταση, το μόνο που μπορεί να κάνει ο Ξενοφών, είναι να...''παραιτηθεί''!!!!!
Δεν εχει άλλη επιλογή...
Αλλά επειδή ο Ξενοφών είναι...Τούρκικο Κεφάλι, δεν πρόκειται να το κάνει, παρότι αρκετοί απο την νέα δημοτική αρχή, στοχεύουν διακαώς στον να τον...''εξαναγκάσουν'' να παραιτηθεί απο εκπρόσωπο Νεράιδας.
Σε ολα αυτά που συμβαίνουν, οι Νεραιδιώτες θα πληρωνουν το τίμημα....
Μια Νεράιδα, σε εγκαταλειψη...Δείτε το κτιριο Δημοτικου Σχολείου Νεράιδας κατεστραμμένο, δίπλα ο χώρος του 5Χ5 μεσα στην λάσπη, ο Περιπατητικός Νεράιδας άχαρος αφου δεν εμεινε ούτε η περιφραξη ξύλου που ειχε κάποτε και πολλά άλλα...
Κάποτε η Νεράιδα ηταν τουριστικός προορισμός...
Τώρα δεν είναι απολύτως τίποτε...
Ακόμα και η εμπομπή του Μάνεση δεν εδειξε τίποτε απο Νεράιδα...
Και το μέλλον για την Νεράιδα, οσο θα σοβεί η ''κόντρα'' Σταυράκη και Ξενοφών, θα ειναι...ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η νέα Δημοτική αρχή δεν ψηφίστηκε για να εξαναγκάζει τους εκλεγμένους με άλλο συνδιασμο τοπικους εκπροσώπους να παραιτηθουν.Βέβαια ειναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν δεν βλέπω να κάνουν κάποιο εργο και δεν καταλαβαίνω γιατι ψηφίστηκαν.........................και επίσης δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό εχω προσωπικά και δεν βοηθάω τον τόπο μου.Για να ψηφίσουν οι νεραιδιωτες τον Ξενοφών κάτι παραπάνω θα ξέρουν απο τον δήμαρχο ας μάσει λοιπον τους αντιδημάρχους του να κάνουν τίμια και σωστά τη δουλειά τους και να μην το παιζουν αρχηγοί!

Ανώνυμος είπε...

τοσο μεγαλα προβληματα εχετε στη νεραιδα?τι να πει και ο υπολοιπος δημος.δεν ειστε και το κεντρο του δημου!εδω δεν γιναν αλλα κι αλλα ο περιπατητικος σας μαρανε

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΡΑΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΡΑ Ο ΞΕΝΟΦΩΝ

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Προς τον φερόμενο Νεραϊδιωτη, φαίνεται πως η απάντηση του Κυρίου Δημάρχου δεν σε ικανοποίησε και θέλησες να κατινιασεις.
Το ότι δεν επιθυμώ συνεργασία με τον συγκεκριμένο Κύριο Αντιδήμαρχο είναι γνωστό, το έχω δηλώσει πολλές φορές, το γνώριζε και το γνωρίζει ο Κύριος Δήμαρχος, πάντως το αίτιο δεν είναι αυτό που επικαλείσαι.
Ναι, υπάρχει πρόβλημα, γιαυτό άλλωστε έκανα το έγγραφο προς τον Κύριο Δήμαρχο, είναι στο χέρι του να το λύσει με μια διορθωτική απόφαση. Καταλαβαίνω είναι σε δύσκολη θέση, έπρεπε όμως να αποφασίσει νηφάλια και ψύχραιμα, δυστυχώς όμως αποφάσισε και μου απάντησε με την πιο πάνω επιστολή.
Το ερώτημα είναι και τώρα τι γίνεται; Να βγάλουμε τα μαχαίρια; Φυσικά και ΟΧΙ.
Από την φύση μου, βλέπω πάντοτε το ποτήρι μισογεμάτο, δεν απογοητεύομαι. Χρειάζεται υπομονή.
Για τα έργα που αναφέρεις, είχαν ενταχθεί όλα στο Τεχνικό Πρόγραμμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δυστυχώς με λύπη μου σου ενημερώνω πως δύο από αυτά, τα σημαντικότερα, η μελέτη της διαμόρφωσης του χώρου Σχολείου - Μίνι Γκολφ και η μελέτη Τουριστικής Αξιοποίησης του έχουν διαγραφεί από την σημερινή Δημοτική Αρχή.
Επί πλέον επειδή δεν ετοιμάστηκε έγκαιρα ο φάκελος απορρίφθηκε η Νεράιδα από το πρόγραμμα Leader. Η πρόταση περιελάμβανε θέση θέασης με τηλεσκόπιο και διαμόρφωση του χώρου του πάρκου δίπλα στην εκκλησία, επίσης και η τράπεζα πληροφοριών στον χώρο του περιπτέρου.
Το Συντριβάνι αγγίζει την έννοια του Σκανδάλου, ήταν 27.000 και όχι 44.000.
14.000 για τον μηχανισμό, από πρόχειρο ιντερνετικο διαγωνισμό που έκανα δεν κοστίζει περισσότερο από 5.500
13.000 για την δεξαμενή 9,84 κυβικά τσιμέντο (επί 300 ευρώ το καλουπομενο ίσον 3.000).
Το κόστος λειτουργίας 8.200 συν 2.000 για συντήρηση 10.200 Ετησίως.
Ερωτώ αν ήταν για τον εαυτό σου τι θα έκανες;

Ανώνυμος είπε...

παντως υπερ σου φαινεται ο πικραμενος νεραδιωτης

Ανώνυμος είπε...

Σταυρακι όταν γράφεις να φοράς παντελόνια, το ποιος μισεί ποιον τον ξέρουμε .
Τον Ιάκωβο δεν μπορείς να τον φτάσεις είσαι πολύ κοντός, έχει μια επιχείρηση που πάει πολύ καλά ενώ εσύ την έκλεισες.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κατόρθωμα να μην πηγαινει τρένο ενα καφέ στο χώρο του νοκ. Για αυτό ο σταυρος είναι αντιδήμαρχος τουρισμού και ανάπτυξης!

Ανώνυμος είπε...

όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Το Σταύρο δεν το φτάνετε ούτε στο μικρό δαχτυλάκι

Ανώνυμος είπε...

φυσικα και δεν φτανουμε το δαχτυλακι του. δεν εχουμε καιρο. εμεις εργαζομαστε....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ, Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

στη νεραιδα εργαζεστε μαλλον ,για να εχετε τοσο μα μα τοσο καλη εικονα του σταυρακη

Ανώνυμος είπε...

ένας γραφει ,ένας απανταει..διχασμενες προσωπικοτητες..

Το Προφίλ μας