Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο μόνος τρόπος ενημέρωσης στην Τουρκία Η «επανάσταση» του Τwitter

Τα tweets ανανεώνονται ανά δευτερόλεπτο, οι φωτογραφίες ανεβαίνουν άμεσα, τα status στο Facebook αλλάζουν κάθε λίγα λεπτά... Αυτός άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος ενημέρωσης για τους νέους Τούρκους που βιώνουν το απόλυτο χάος τις τελευταίες ημέρες με το εκρηκτικό κλίμα να κυριαρχεί στην πλατεία Ταξίμ, στην Άγκυρα και στις άλλες τουρκικές πόλεις.

Εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με το Διαδίκτυο, το οποίο «πέφτει» συχνά μέσα στην ημέρα, οι Τούρκοι καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν μέσω κινητών τηλεφώνων, αποτυπώνοντας την ένταση και την αγριότητα της αστυνομικής καταστολής.

Τόσο το Τwitter όσο και το Facebook λειτουργούν πλέον ως μοναδική πηγή ενημέρωσης, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης Ενρτογάν να φιμώσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα μέσα από τα «τιτιβίσματα» των διαδηλωτών πραγματοποιούνται δραματικές εκκλήσεις για ιατρική βοήθεια και ασθενοφόρα για τους χιλιάδες τραυματίες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μέσω Τwitter προειδοποιούν τους υπόλοιπους διαδηλωτές για ενέδρες αστυνομικών.

Βρισκόμαστε μήπως μπροστά σε μία ακόμα «Επανάσταση του Twitter», όπως ακριβώς συνέβη στις χώρες της «Αραβικής Άνοιξης», ή απλώς αναγνωρίζεται πλέον ο εξέχων ρόλος των τόπων κοινωνικής δικτύωσης στην άμεση ενημέρωση και τον συντονισμό των διαδηλώσεων;

το πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας