Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Επικίνδυνα κάλπη-κα παιχνίδια

Γράφει ο Αντώνης Δαλίπης
Ολα τα είχε αυτός ο τόπος η εκλογολογία έλειπε. Και προφανώς γι' αυτό κάποιοι πασχίζουν τώρα, παντί τρόπω, να καλύψουν το… κενό.
Διακινούν ευφάνταστα σενάρια για πρόωρες εκλογές, διοχετεύουν δήθεν «εμπιστευτικές πληροφορίες» και επιδίδονται σε αναλύσεις για «κερδισμένους» και «χαμένους» μιας αναμέτρησης το φθινόπωρο.
Το κακό είναι ότι τα σενάρια αυτά δεν «υφαίνονται» στα δημοσιογραφικά γραφεία. Διακινούνται και διοχετεύονται από αφελείς έως και επικίνδυνους πολιτικά συμβούλους που υποβάλλουν μάλιστα γραπτώς τις εισηγήσεις τους.
Ουσιαστικά οι άνθρωποι αυτοί δεν κατάλαβαν τίποτε. Ούτε τις δημοσκοπήσεις διαβάζουν, όπου η πλειονότητα των εκλογέων δηλώνει ότι τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ούτε την κατάσταση της οικονομίας αντιλαμβάνονται.

Τους αρκεί η εύθραυστη, έστω, ισορροπία που επιτεύχθηκε και η ορατή απομάκρυνση του κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ και σπεύδουν να γιορτάσουν τα επινίκια.
Αλλά αγνοούν πως ο δρόμος για να ορθοποδήσει η οικονομία είναι ακόμη μακρύς και ότι κανείς από τους τρεις αρχηγούς που τα κόμματά τους στηρίζουν την κυβέρνηση είναι πολιτικά αφελής να διακυβεύσει το μέλλον της χώρας με επικίνδυνους ακροβατισμούς και τυχοδιωκτικές κομματικές κινήσεις.
Ότι υπάρχει ένταση στις σχέσεις των τριών κομμάτων και διαφορετική προσέγγιση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι εκλογές τώρα θα ήταν ένα «σάλτο μορτάλε» όχι μόνο για τα κυβερνώντα κόμματα αλλά και για την ίδια τη χώρα.
Ευτυχώς 'Η δυστυχώς και για τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, η τύχη τους είναι κοινή.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΧΩρίς απτά αποτελέσματα στον χώρο της οικονομίας οι ελπίδες και των τριών εξανεμίζονται και οι λαϊκιστές δικαιώνονται.
Αλλωστε αυτή η συμπόρευση και η κυβερνητική συνοχή μαζί με την αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις συνθέτουν το success story στο οποίο ποντάρουν οι ξένοι επενδυτές.
ΓΙ' ΑΥΤΟ, Αν κάποιοι αφελείς βιάζονται για περιφανείς κομματικές νίκες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι καιρός να συνετισθούν και να συνέλθουν.
Γιατί τις περισσότερες περιπτώσεις η παρατεταμένη εκλογολογία κάνει μεγαλύτερη ζημία κι από αυτές ακόμη τις εκλογές.
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που η οικονομία προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της και έχουν ήδη δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για ανάκαμψη, οι όποιοι ανεγκέφαλοι συμβουλάτορες καλό θα είναι να μην την πυροβολούν με φήμες και επικίνδυνες αναλύσεις τώρα που είναι έτοιμη να βγει στο.. ξέφωτο.
Αλλωστε, παρά τα όποια προβλήματα, η τρικομματική κυβέρνηση αποδεικνύεται έως τώρα καλύτερη και πιο αποτελεσματική από τις προηγούμενες μονοκομματικές και «αυτοδύναμες», που κάποιοι ονειρεύονται, αναπολώντας δόξες παλαιές.
http://www.imerisia.gr/default.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας