Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για τις θέσεις Ρεπούση

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Ψήφισμα με αφορμή τις θέσεις της Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων, όπως αυτές εκφράστηκαν σε επιστολή της  με την οποία ζητούσε την καταψήφιση κάποιων άρθρων του αντιρατσιστικού  νομοσχεδίου Ρουπακιώτη που είχαν σχέση με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αποφάσισε να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Ν. Θεοδωρίδη.

Μάλιστα αρκετοί ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ζήτούσαν στο ψήφισμα να εκφράζεται συγκεκριμένα η καταδίκη προς τις δηλώσεις της κας Ρεπούση, ενώ δεν έλειψαν και σκληρές εκφράσεις προς το πρόσωπο της.
Στη  συγκεκριμένη πρόταση διαφώνησε ο Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος σημείωσε πως αν και διαφωνεί πλήρως με τις θέσεις της κα Ρεπούση, δεν είναι σωστό να "ποινικοποείται η διαφορετική άποψη".  Υπερ ενός ψηφίσματος που να επαναδιατυπώνει τις πάγιες θέσεις του Δήμου Κοζάνης για το θέμα , χωρίς όμως αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα τάχθηκε ο Δήμαρχος Λ. Μαλούτας.
Τελικώς  το ψήφισμα, το οποίο δεν ψήφισε ο κ. Ιωαννίδης,  έχει ως εξής:
«Το ελληνικό κοινοβούλιο το 1994 ομόφωνα αναγνώρισε τη γενοκτονία του Ελληνικού και καθιέρωσε τη 19η Μαίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αποδοκιμάζει τις δηλώσεις που έχουν διατυπωθεί και μάλιστα απο μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αμφισθητούν την Γενοκτονία των Ποντίων και το Βάρβαρο διωγμό των Μικρασιατών.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραποιεί την ιστορία του Ελληνισμού και τα γεγονότα που διαδρματίστηκαν.
Τιμούμε την ιστορία μας, τιμούμε τους νεκρούς, και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παραποίησης της ιστορικής διαδρομής του Ελληνισμού.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραποιεί την ιστορία του Ελληνισμού"

Το Προφίλ μας