Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

         Το τελευταίο διάστημα, όπως όλη η κοινωνία, έτσι και εμείς οι εκπαιδευτικοί  επηρεαζόμαστε από μια σειρά αλλαγών.

        Σ΄ όλο τον κλάδο υπάρχει δικαιολογημένη αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι.


Πριν το Πάσχα, με ανακοίνωσή μας, στηλιτεύσαμε το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό για όλα αυτά που δρομολογεί το τελευταίο διάστημα. Επειδή όμως οι εξελίξεις στην εκπαίδευση είναι καταιγιστικές και εμείς δεν αισθανόμαστε εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αλλά των συναδέλφων και επειδή πολλά ακούστηκαν για επικείμενη διαγραφή μας από τη Ν.Δ., δηλώνουμε ότι όλα αυτά μας παροτρύνουν στο να εντείνουμε τον αγώνα μας υπέρ των συναδέλφων.

       Ο Υπουργός Παιδείας αιφνιδίασε τον κλάδο  με την αύξηση του ωραρίου κατά 2 ώρες, ενώ διαβεβαίωνε την ΟΛΜΕ περί του αντιθέτου μέχρι και δύο μέρες πριν την ανακοίνωση, με αποτέλεσμα τα πλασματικά πλεονάσματα, τις αναγκαστικές μετακινήσεις και μεταθέσεις σε όλη την χώρα. Ταυτόχρονα, τα Μ.Μ.Ε. επικέντρωσαν τα πυρά τους στους «τεμπέληδες» καθηγητές που αντιδρούν και απειλούν με απεργία στη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων επειδή το ωράριό τους αυξήθηκε κατά δύο ώρες.

       ΄Ολες οι ενέργειες του Υπουργού Παιδείας, όπως η κατασυκοφάντησή μας στην κοινωνία για την απεργία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, η επιστράτευση, η αναστάτωση που προκάλεσε στην Τεχνική Εκπαίδευση με την επικείμενη αλλαγή από ΠΕ σε ΤΕ μιας σειράς ειδικοτήτων, η αποσιώπηση των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν στο Ενιαίο Λύκειο και το νέο Τεχνικό Λύκειο, η αυξημένη  δυσκολία των θεμάτων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και ο  νέος
Πειθαρχικός Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί αφήνονται εκτεθειμένοι σε όποιον επιθυμεί την κοινωνική και οικονομική τους εξόντωση, προσβάλλουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του Έλληνα καθηγητή και του δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον.

      Μετά από όλα αυτά, οφείλουμε να επισημάνουμε  στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά,  ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό, ότι δεν υπάρχει και πολιτισμός χωρίς παιδεία. ΄Ομως με ποια παιδεία; Με μια παιδεία διαλυμένη, με τους εκπαιδευτικούς φτωχούς , φοβισμένους , τρομοκρατημένους για το μέλλον τους; Για αυτό καλούμε τον Πρωθυπουργό  να σκύψει προσωπικά πάνω στο πρόβλημα των εκπαιδευτικών και να αποπέμψει τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο άμεσα , γιατί θεωρούμε ότι είναι ανεπαρκής και μετά τα τελευταία γεγονότα χάθηκε παντελώς η αξιοπιστία του απέναντί μας.

     Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι όλοι μαζί θα είμαστε απέναντι σε όποιον προσπαθεί να μας υποβαθμίσει.



ΔΑΚΕ ΚΟΖΑΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας