Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τον πολιτισμικό τουρισμό προωθεί ο Δήμος Κοζάνης μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τη Δημοτική Χαρτοθήκη, επισκέφτηκαν 50 φοιτητές του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, Γ. Χριστοδούλου και Γ. Ιωαννίδη, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

 Ήταν η πρώτη εκδρομή που πραγματοποίησε το τμήμα μετά από πολλά χρόνια και επέλεξε τη βιβλιοθήκη της Κοζάνης, λόγω της σημαντικής ιστορίας της και της πλούσιας συλλογής της.
Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν αναλυτικά για την ιστορία, τη λειτουργία και τις δράσεις της βιβλιοθήκης και της χαρτοθήκης, παρακολούθησαν τις καθημερινές δραστηριότητες της όπως τη διαδικασία εισαγωγής και τεκμηρίωσης του υλικού, την κίνηση του αναγνωστηρίου και του δανειστικού τμήματος και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαδικασία ψηφιοποίησης στο book eye.

Έφυγαν δηλώνοντας ενθουσιασμένοι όχι μόνο για το πλούσιο υλικό της αλλά κυρίως γιατί η βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Δήμο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τους πρότεινε ένα εκπαιδευτικό / ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιείται καλοκαίρι (Ιούλιο- Αύγουστο) παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους αποφοίτους της σχολής να εντρυφήσουν στη συλλογή της και στην ίδια να απασχολεί για δυο μήνες εξειδικευμένο προσωπικό προωθώντας στην πράξη την έννοια του πολιτισμικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας