Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΑΠΟΘΗΚΕΣ του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ (Είσοδος Πόλης) ώρες από 09:00 – 14:00

Ενάμιση χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το  Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, το οποίο  ξεκίνησε τη δράση του με στόχο την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες, ανεξαρτήτου εθνικότητας, οι οποίοι  ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν έχουν πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ. και δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος της θεραπείας ή των εξετάσεών τους.

Στην εν λόγω προσπάθεια, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, του Δήμου Κοζάνης, της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις» και άλλων εθελοντικών οργανώσεων,  προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους 50 γιατροί, 25 άτομα διοικητικού προσωπικού, 20 νοσηλευτές, 9 μικροβιολογικά εργαστήρια, 5 φαρμακοποιοί και 4 κοινωνικοί επιστήμονες.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, φάρμακα, διαγνωστικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, ψυχολογική στήριξη και φυσικοθεραπείες.
Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στις παροχές του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την επίδειξη της Κάρτας Υγείας, η οποία εκδίδεται από την γραμματεία, κατόπιν κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών και την έγκριση της επιτροπής εξέτασης δικαιολογητικών.

Σε έκτακτες περιπτώσεις υγείας κάποιος πολίτης μπορεί να κάνει χρήση των παροχών, πριν εκδώσει την Κάρτα Υγείας, υπογράφοντας την αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση έκτακτης ιατρικής παρακολούθησης και δεσμευόμενος ότι θα προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 
Η Κάρτα Υγείας έχει ετήσια ισχύ και ανανεώνεται μετά από επανέλεγχο των δικαιολογητικών.

Σήμερα, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο αριθμός των κατόχων Κάρτας Υγείας είναι 65 ενώ ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων είναι 120 (μαζί με τα προστατευόμενα μέλη).
 
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης λειτουργεί καθημερινά: Δευτέρα έως Παρασκευή, 05:00-09:00 το απόγευμα.
·         Σε καθημερινή βάση βρίσκεται στο χώρο ένας διοικητικός και ένας νοσηλευτής.
·         Οι συμμετέχοντες ιατροί δέχονται τους δικαιούχους στα προσωπικά τους ιατρεία, με την επίδειξη της Κάρτας Υγείας, ενώ Δευτέρα και Τετάρτη ιατρός βρίσκεται και στο χώρο του Ιατρείου.
·         Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη λειτουργεί με την παρουσία φαρμακοποιών το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο χορηγεί φάρμακα, κατόπιν συνταγογράφησης των συμμετεχόντων ιατρών.
·         Οι διοικητικοί ενημερώνουν τους πολίτες, συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά, κανονίζουν τα ραντεβού με τους ιατρούς ή τα διαγνωστικά-μικροβιολογικά εργαστήρια.
·         Η επιτροπή εξέτασης δικαιολογητικών συνεδριάζει κάθε Πέμπτη και εκδίδει τις Κάρτες Υγείας.
·         Στην παρούσα φάση γίνεται προσπάθεια μετατροπής του μοντέλου λειτουργίας, σε ένα πιο μικτό, με την παρουσία ιατρών και στο χώρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 
 
Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης
Διεύθυνση: Πλακοπίτη 11 (κτίριο 40 μάρτυρες), Κοζάνη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2461042257
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: koinwniakoz@gmail.com

facebook/KoinwnikoIatreioKozanis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας