Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καταγγέλει τον Αλέξη Τσίπρα η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ – ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ - ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!!

"...Για πολλοστή φορά και χωρίς κανένα πρόσχημα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Χαλκιδική και αγνόησε επιδεικτικά την εργατική της δύναμη.
Για πολλοστή φορά, ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην Χαλκιδική, υπό απόλυτη μυστικότητα για να κατευθυνθεί στην Ιερισσό. Πέρασε από τα χωριά των μεταλλωρύχων, πέρασε δίπλα από τους εργάτες, τους μεταλλωρύχους την κοινωνία των ορεινών χωριών της βόρειας Χαλκιδικής απλά και μόνο για να φτάσει στην Ιερισσό και να εμψυχώσει τους αγωνιστές της.

Για άλλη μια φορά γύρισε την πλάτη στους πραγματικούς αγωνιστές της επιβίωσης, τους οποίους όχι απλά δεν έβαλε στην ατζέντα του, αλλά προσπάθησε και να αποφύγει αλλάζοντας τα δρομολόγια του στην Χαλκιδική.
Τελικά όταν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της περιοχής και των εργαζομένων, που αναγκάστηκαν να στήσουν μπλόκο στο δρόμο για να του μιλήσουν, τους είπε ότι οι αγώνες δεν κερδίζονται με μπλόκα και βία.

Ως πολίτες με κοινή λογική, ως νομιμοποιημένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων, που παλεύουν καθημερινά για το ψωμί τους, θέλουμε να ρωτήσουμε το μόνο αριστερό ηγέτη που πατάει στην πλάτη της εργατικής τάξης, πώς τολμά να καταδικάζει την βία, όταν από άμβωνος πριν λίγες ώρες στην Ιερισσό είπε για τους 2 φυλακισμένους που κατηγορούνται για την επίθεση στις Σκουριές, ότι είναι οι πραγματικοί αγωνιστές. Όταν είπε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, τονώνοντας το φρόνημα των λίγων και ενισχύοντας καθαρά και απλά τη βία, το μίσος και τον διχασμό.

Θέλουμε να ρωτήσουμε πώς ο πολιτικός που διεκδικεί τη διαχείριση του μέλλοντός μας, τη διακυβέρνηση του τόπου μας, φιλοδόξει να κυβερνήσει; Με κλειστή ατζέντα και κλειστές πόρτες; Με προειλημμένες αποφάσεις; Με στρατηγικές που υποτίθεται ότι χτυπούν τα συμφέροντα αλλά τελικά βλάπτουν μόνο τους εργαζόμενους, και τα λαϊκά στρώματα αυτής της χώρας;

Θέλουμε να ρωτήσουμε, αυτόν που διεκδικεί σοβαρά την διακυβέρνηση της χώρας μας, πώς σκοπεύει να διαχειριστεί τα δικά μας θέματα; Κλείνοντας τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουμε; Βάζοντας ταφόπλακα στην περιοχή μας;

Και τελικά πως σκοπεύει να βοηθήσει την εργατική τάξη; Αφήνοντας την χωρίς δουλειά;

Εμείς δε ζητάμε να γίνουμε επίκεντρο. Ούτε μοναδικοί συνομιλητές. Δε ζητάμε ατζέντες. Συμμάχους με διεθνή ακτινοβολία. Δεν θέλουμε τηλε-παράθυρα και πρωτοσέλιδα. Ούτε καν τίτλους. Διεκδικούμε απλά το αυτονόητο δικαίωμά μας. ΝΑ ακουγόμαστε και να ασκούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην εργασία.

Διεκδικούμε οι πολιτικοί άρχοντες αυτού του τόπου, αυτοί που καθορίζουν το μέλλον μας, να έχουν το θάρρος να έρχονται στα χωριά, στα εργοστάσια, στα μεταλλεία. Να κοιτούν στα μάτια αυτούς που δουλεύουν για να ζήσουν. Αυτούς που δεν διαθέτουν πλούτο και ξενοδοχεία. ΝΑ κοιτούν στα μάτια αυτούς που μένουν στα χωριά και προστατεύουν μέρα νύχτα τον τόπο και το περιβάλλον τους. Να κοιτούν στα μάτια αυτούς που μένουν στην Ελλάδα για να την βοηθήσουν να βγει από το αδιέξοδο…

Εμείς οι απλοί εργάτες, κάτοικοι, πολίτες θέλουμε να ρωτήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα, ως πότε θα μας αντιμετωπίζει ως άβουλα όντα που θα έπρεπε να ντρέπονται για την δουλειά τους, σαν ομήρους των συμφερόντων, σαν ασπίδα εταιρειών; Ως πότε θα μας αντιμετωπίζει σαν εκπροσώπους συμφερόντων, ΕΜΑΣ που δίνουμε αγώνες καθημερινά, χωρίς τιμητές και προστάτες;

Αν θέλουν οι πολιτικοί αυτής της χώρας να μάθουν ποιοί είναι «όμηροι», ας μείνουν για λίγες μέρες στην Ιερισσό.

Αν θέλουν να μάθουν ποια είναι η «ασπίδα» ας μείνουν στις Σκουριές.

Και αν θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος είναι ο «αγώνας», ας έρθουν στις στοές, ας έρθουν στα ορυχεία, ας βγουν στο δρόμο, να δουν πως βγαίνει το μεροκάματο. Ας παν στα φτωχά χωριά που δεν έχουν πλούτο και ξενοδοχεία, να δουν πως επιβιώνουν.

Ας ανοίξουν τα μάτια τους να ΔΟΥΝ τι γίνεται πίσω από την πλάτη στους. Γιατί γύρισαν την πλάτη στις υγιείς δυνάμεις του τόπου τους.




ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ – ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ - ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Πρόεδρος της ΟΕΜΛΕ                                                                       Ο Γραμματέας της ΟΕΜΛΕ
Γιώργος Γλυνιαδάκης                                                                              Κοσμάς Σιδηρόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αχ καλε γιατι αραγε τον καταγγελλουν; δηλαδη αν ο τσιπρας εχει δικιο θα τον υποστηριξουν να μεινουν ανεργοι; τους νοιαζει κατι αλλο, οτιδηποτε, ο κοσμος να καει, παραπανω απ το να χουν δουλεια;

Το Προφίλ μας