Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Στις 8 Ιουνίου 2013  διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα   του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. στην Κοζάνη, από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Π.Δ.Μ. και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τ.Δ.Μ., την οποία χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Π.Δ.Μ. και Περιφερειακός Σύμβουλος κος Βαγγέλης Σημανδράκος και ο Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/ Τ.Δ.Μ. και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης κος Δημήτρης Μαυροματίδης.
Η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων του Νεάπολις, έδωσε διάλεξη με θέμα: “Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε θέματα Αρχιτεκτονικής Τοπίου – Περιβάλλοντος και η εμπειρία του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου-Κύπρου.”
Αναφέρθηκε στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως, Interreg, Culture, FP7, και στην εμπειρία της σε αυτά που είχαν ως στόχο την ανάδειξη και ενοποίηση χώρων Πρασίνου.
Ειδική μνεία έκανε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+,  στο οποίο συμμετείχε για τρία χρόνια με την ιδιότητα της  Εθνικής Εκπροσώπου της Ελλάδας.
Επεσήμανε ότι  «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να χαθούν Ευρωπαϊκά κονδύλια που αφορούν το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης που διανύουμε, προκειμένου να ενταθεί και αυξηθεί η ενασχόληση των νέων επιστημόνων στην δημιουργία ή/και τη συμμετοχή στην εκτέλεση  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων»
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Νεάπολις, όπως  και για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. Παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του Νεάπολις όπως και το έργο της Neapolis Smart Eco City, η οποία με την ολοκλήρωσή της θα είναι  μια οικολογική πράσινη πόλη, που θα συνδυάζει την ιστορία και παράδοση, με τις σύγχρονες αντιλήψεις αειφορίας και τις πλέον πρόσφατες καινοτόμους τεχνολογικές εξελίξεις.  
Αναφέρθηκε ακόμα και στην εργασία που έγινε από ομάδα της οποίας ήταν επικεφαλής, για το σχεδιασμό κατασκευής των κήπων της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενόψει της επαναλειτουργίας της, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Νεάπολις.
 Η κα. Δήμητρα Κοψαχείλη, Αρχιτέκτων Μηχανικός (MBA) μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ /Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, έκανε παρέμβαση με θέμα, «Αρχιτεκτονική Τοπίου ως επιστήμη και Τέχνη  αναλύοντας τις Σύγχρονες Τάσεις στην Αρχιτεκτονική Τοπίου». Έκανε μια ιστορική αναδρομή  και ανέφερε επιστήμονες που συμβάλανε καταλυτικά για την εδραίωση της επιστήμης. Ανέλυσε τις εφαρμογές της αρχιτεκτονικής τοπίου, τις ανάγκες που καλύπτει και παρουσίασε παραδείγματα καλών πρακτικών.
Στην εκδήλωση παραστάθηκαν και η Δήμαρχος Βοίου κα Ορφανίδου,  η Δήμαρχος Εορδαίας κα Βρυζίδου, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης κος Καραπάτσιος, ο Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ κος Ελευθεριάδης, ο Αντιπρόεδρος του Εκθεσιακού Κοζάνης κος Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ κα Θεοδωρίδου, το Μέλος της ΔΕ του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ κος Τσίμπλινας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Μόρφης κος Κώστας Σιωμούλης, ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ κος Κοκόλης, μηχανικοί, γεωτεχνικοί και πολλοί άλλοι.

ΑΠΟ: ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. &Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας