Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Τη δική της κυψέλη πολιτισμού αποκτά η πόλη των Σερβίων


Υπογράφηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 στα Σέρβια, μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση του έργου «Κτίριο Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων» παρουσία του Δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, Αυτοδιοικητικών και Υπηρεσιακών Παραγόντων. 

Το έργο προϋπολογισμού 3.470.000€ είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» του επιχειρησιακού προγράμματος Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους. 


Το κτίριο θα κατασκευαστεί εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης σε 2.073τ.μ. Η κατασκευή και η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου θα λύσει ουσιαστικά μία χρόνια αδυναμία που αντιμετώπιζε η πόλη των Σερβίων στην διοργάνωση σημαντικών, μικρών και μεγάλων εκδηλώσεων ενώ θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των συλλόγων των Σερβίων και της ευρύτερης περιοχής. Ένας πολυχώρος με πολλές δυνατότητες καθώς θα διαθέτει: μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων - συνεδριάσεων, αίθουσες διοργάνωσης εκθέσεων, φουαγιέ, βιβλιοθήκη, αίθουσα μουσικής μπάντας, αίθουσα χορευτικού, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα ζωγραφικής, αίθουσα πινγκ-πονγκ, αίθουσα επιτραπέζιων παιχνιδιών-σκάκι, γραφεία και βοηθητικούς χώρους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχισε να φαίνεται η δουλειά της νέας δημοτικής αρχής.Μπράβο Δήμαρχε έργα πνοής που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες επιτέλους παίρνουν σάρκα και οστά.Δώσε και το κλειστό στην νεολαία μας το καλοκαίρι όπως υποσχέθηκες και του χρόνου το Μάιο θα κάνεις έναν υγιεινό περίπατο στις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

3.470.000ε.Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα, αν αυτά τα εκ. Ευρώ τα διαχειριζόταν με σεβασμό , οραμα αναπτυξιακό και φειδώ ειδικά σήμερα .Κ.Κ. αρχοντες συνεχίζετε την άφρονα τακτική .Θέλουμε έργα αναπτυξιακού χαραχτήρα, έργα που θα βοηθήσουν τον τόπο και όχι έργα φιγουρας.Διατέθηκαν στο παρελθόν άπειρα χρήματα για τέτοιυ είδους κτίρια ,τα οποια δυστυχώς κατάντησαν κουφάρια μερικά από αυτά ούτε καν χρησιμοποιήθηκαν ή άλλα χτίσθηκαν ,ξαναχτίσθηκαν,αλλά δεν χρησιμοποιουνται.Δεν θέλουμε αλλα κουφαρια.Οχι άλλη υπερβολή και φιγούρα.Εάν μας περρίσευαν ευχαρίστως.Οχι όμως τώρα.Η Δυτ. Μακεδονία ειναι πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων οχι μόνο πανελλαδικά αλλά σε όλλη την Ευρωπαικη Ενωση.Για αυτό θέλουμε έργα ανάπτυξης,έργα προσφοράς εργασίας στους νέους.Εσείς καθορίζετε την τύχη αυτού του τόπου.Παραδίνουμε τα παιδιά μας ,το μέλλον μας ,στην πολιτεία η οποία βάσει συντάγματος, οφείλει, είναι υποχρέωσή της να μεριμνά για τρία πράγματα.Για την υγεία,την παιδεία και την εργασία και οχι για τια καμάρια και την φυγούρα. Μου κάνει δε εντύπωση οτι όλα αυτά τα κτίρια ειναι κομμένα ραμμένα εκεί γυρω στα 3000000εκ ευρώ.Βλεπετε όλοι εχουν τις ίδιες ανάγκες.Να μην τις εξυπηρετήσουμε!!.

Το Προφίλ μας