Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Νόαμ Τσόμσκι: Από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της τουρκικής ιστορίας

Ο Τούρκοι διανοούμενοι σιωπούν για την λαϊκή εξέγερση στη γείτονα, ωστόσο ο Νόαμ Τσόμσκι δεν διστάζει να μιλήσει για «τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της τουρκικής ιστορίας», σε γραπτή του δήλωση που δημοσίευσε η Χουριέτ.
«Τα όσα γίνονται γνωστά τα τελευταία 24ωρα παραπέμπουν σε ορισμένες από τις ντροπιαστικές στιγμές της τουρκικής ιστορίας που έμοιαζαν να αποτελούν υπόθεση του παρελθόντος
μετά την πρόοδο που είχε σημειωθεί κατά τα προηγούμενα έτη και την οποία χαιρετίσαμε και επαινέσαμε όσοι επιθυμούμε το καλύτερο για την Τουρκία και τον λαό της», έγραψε μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος και γλωσσολόγος, Νόαμ Τσόμσκι.
Ο Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) καταδίκασε τη βάρβαρη καταστολή της τουρκικής αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Ανέφερε μάλιστα, ότι «ενώνει τη φωνή του με την Διεθνή Αμνηστία και άλλους που υπερασπίζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να καταδικάσει τα βίαια μέτρα των κρατικών αρχών εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας