Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Εντυπωσιάζουν οι αναφορές Σαμαρά στα όσα πέτυχε η χώρα «σε τρία χρόνια»

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμμετείχε και μίλησε στην εκδήλωση «Economic Ideas Forum» που διοργανώνει το Centre of European Studies, με θέμα «Future Steps in the Strengthening of the EU» και δεν υπήρξε φειδωλός στους επαίνους για τις επιτυχίες των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε:

-Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μέσα σε τρία χρόνια πάνω από τα δύο τρίτα της δημοσιονομικής μας προσαρμογής, μειώνοντας το έλλειμμα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ! Στοχεύουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα για το τρέχον έτος - για πρώτη φορά πάνω από τους στόχους μας!


-Μέσα σε τρία μόλις χρόνια εξαλείψαμε το χάσμα ανταγωνιστικότητας που είχε συσσωρευτεί τα τελευταία 10 χρόνια! Και επιτυγχάνουμε όλους τους στόχους μας για εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

-Το 2010, δεν είχαμε Μηχανισμό Σταθερότητας. Τώρα έχουμε και ήδη στηρίζει τέσσερα μέλη της Ευρωζώνης: την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Τότε, είχαμε νομισματική ένωση, αλλά δεν είχαμε δημοσιονομικό συντονισμό. Τώρα, λαμβάνουμε συγκεκριμένα μέτρα για το σκοπό αυτό (Six Pack κλπ). Δεν είχαμε ούτε Τραπεζική Ένωση τότε. Τώρα σημειώνουμε σημαντική πρόοδο και σε αυτό το μέτωπο. Τώρα όλα αυτά τα ζητήματα βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ατζέντα και προχωράμε στη υλοποίησή τους.

Θυμίζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε περίπου τα 2 από τα τελευταία 3 χρόνια προσπαθώντας να πείσει τόσο εμάς όσο και την Ευρώπη ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις αποτυγχάνουν πλήρως στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Την ίδια ώρα που ο Σαμαράς καμαρώνει για τις επιτυχίες των κυβερνήσεων που στήριξε πλειοψηφικά το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλεί με τον Γιώργο Τράγκα, ζητά συγγνώμη για το Μνημόνιο και διαπιστώνει ότι ήταν λάθος του να μην διαγράψει τους Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου.

Παράνοια.

http://www.parapolitiki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας