Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών: «Διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), συνεδρίασε εκτάκτως μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Ρ.Τ.) και αποφάσισε τα εξής:
Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και να απολύσει όλους τους εργαζομένους σε αυτήν.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας, σε όλους τους εργαζομένους και τους υποσχόμαστε, ότι είμαστε δίπλα τους να στηρίξουμε την όποια πρωτοβουλία τους, για την επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου.
Είμαστε αντίθετοι στην συρρίκνωση του έργου τους, ώστε με αυτοτέλεια και ανεξαρτησία να συνεχίσει να προσφέρει η Ε.Ρ.Τ. το κοινωνικό της έργο, κόντρα στον λαϊκισμό, τον σεξισμό, τον ρατσισμό, τα ευτελή προϊόντα υποκουλτούρας και ότι άλλο μπορεί να παραχθεί, όταν η τηλεόραση από μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, γίνεται όργανο εκχυδαϊσμού και αποβλάκωσης.
Για εμάς, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι ο φορέας που ανήκει στον ελληνικό λαό, τον εκφράζει και τον αντιπροσωπεύει στα τεράστια προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει. Καλούμε όλα τα κόμματα, τους βουλευτές και όσους συνέβαλαν στο να δημιουργηθούν τα όποια αρνητικά στοιχεία προβάλλουν τώρα, προκειμένου να προχωρήσουν στην απαράδεκτη ενέργειά τους και τους καλούμε σήμερα κιόλας να προκαλέσουν άμεσα συζήτηση στη Βουλή και να αποφασίσουν την ακύρωση της απαράδεκτης νομοθετικής ρύθμισής τους, ώστε από σήμερα κιόλας να επαναλειτουργήσει και συγχρόνως να κάνουν την όποια ορθολογική παρέμβαση, προκειμένου να θεσμοθετήσουν κανόνες και αρχές λειτουργίας της, που θα παρέχουν σε όλους τους εργαζομένους, την ελευθερία του λόγου και την ανεξαρτησία της, χωρίς την παρέμβαση των κομμάτων και όλων των εμπλεκομένων συμφερόντων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
 
Ο Πρόεδρος                      Η Γενική Γραμματέα 
                                                      
      Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                 Αθηνά Κων. Εξάρχου  

Για την αναπαραγωγή
το Δ.Σ. του ΣΕΑ Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας