Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κοζάνη: Στα δικαστήρια «σύρθηκαν» 8 οδηγοί φορτηγών επειδή αγωνίζονταν κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος

Οκτώ εργαζόμενοι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι οδηγοί από το Νομό Κοζάνης σύρθηκαν σήμερα Δευτέρα 3 Ιούνη στα δικαστήρια με την κατηγορία της παρακώλυσης της συγκοινωνίας. Η δίκη, τελικώς, αναβλήθηκε για τις 8 Γενάρη του 2014.
Το «έγκλημα» για το οποίο κατηγορούνται είναι ότι αγωνίζονταν μαζί με πολλούς ακόμα συναδέλφους τους, κατά της πολιτικής της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών, μιας πολιτικής που επιβάλλει η ΕΕ και εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με την οποία παραδίνονται οι οδικές μεταφορές στο μεγάλο κεφάλαιο αφανίζοντας όλους τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές από τον κλάδο.

Κατηγορούνται γιατί διεκδικούσαν το αυτονόητο, δηλαδή να συνεχίσουν να δουλεύουν, να μην γίνουν σκλάβοι κάποιων μεγάλων εταιρειών που θα επωφεληθούν από την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Νομού Κοζάνης επισημαίνει: «Εμείς οι μισθωτοί επαγγελματίες οδηγοί στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αυτοαπασχολούμενων αυτοκινητιστών και καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να σταματήσει τις διώξεις». 
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας