Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Έρχονται 7.000 διαθεσιμότητες σε ΟΤΑ, αποκεντρωμένες, ΥΠΕΣ

Περίπου 7.000 θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ,των αποκεντρωμένων διοικήσεων και του υπουργείου Εσωτερικών, που θα ακολουθήσουν το δρόμο της διαθεσιμότητας εντός του 2013. Πρόκειται για το 7% των 94.0000 υπαλλήλων των συγκεκριμένων φορέων (δήμων, περιφερειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων και του ΥΠΕΣ) που θα κληθούν να καλύψουν το 28% της μνημονιακής υποχρέωσης των 25.000 «διαθέσιμων» εντός του έτους.
Μεγάλη «δεξαμενή» οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Η μεγάλη «δεξαμενή» θα είναι οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι με τους μεγάλους δήμους και όσους μεσαίους έχουν πλεονάζον προσωπικό να βρίσκονται πρώτοι στη λίστα. Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα ενταχθεί και τμήμα των 14.000 υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων των δήμων, ωστόσο καθώς εκεί η κυβέρνηση, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σχεδιάζει να καταργήσει ΝΠΙΔ και άρα να απολύσει απευθείας εργαζόμενους, ο αριθμός των «διαθέσιμων» θα είναι μικρότερος.
Η διαθεσιμότητα, όπως είναι φυσικό, δεν θα αφήσει ανέγγιχτους και τους περίπου 10.000 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των αιρετών περιφερειών, ωστόσο εκεί ο αριθμός των «διαθέσιμων» θα είναι αναλογικά μικρότερος.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας