Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα Εβδομάδας φωτογραφίας 2013 από το Φωτογραφικό εργαστήρι Κοζάνης «Φωτοδίοδος»


  29 Μαΐου (Τετάρτη): Παρουσίαση φωτογράφου Αβραάμ Παυλίδη
 
·        5 – 12 Ιουνίου: Έκθεση αποφοίτων με θέμα «Η ζωή είναι παντού» 2012 – 2013
·        7 Ιουνίου (Παρασκευή): Παρουσίαση της δουλειάς του φωτογράφου Σπύρου Παλούκη, «Wonderwood - Το δάσος των θαυμάτων, το μαγικό κουτί»

·        8 Ιουνίου (Σάββατο): Βιντεοπροβολή φωτογραφιών στην κεντρική πλατεία σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, 21.30
·        14 – 23 Ιουνίου: Έκθεση πανοραμικών φωτογραφιών
·        15 Ιουνίου (Σάββατο): Προβολή φωτογραφιών σε έξι (6) διαφορετικές οθόνες στην κεντρική πλατεία, 21.30
·        16 Ιουνίου (Κυριακή): Το φαινόμενο κάμερας «obscura» 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
 
 
Λίγα λόγια για το Wonderwood
 
Wonderwood – Το δάσος των θαυμάτων, το μαγικό κουτί
 
Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Φωτογραφίας 2013» που διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ, την Παρασκευή 07/06/2013 και ώρα 8:30 μ.μ., ο συγγραφέας – φωτογράφος Σπύρος Παλούκης και ο αρχαιολόγος – μουσειολόγος Παναγής Κουτσοκώστας παρουσιάζουν το έργο τους Wonderwood: Το δάσος των θαυμάτων – το μαγικό κουτί.
 
 
Wonderwood – Το δάσος των θαυμάτων, το μαγικό κουτί
 
Κάτι παράξενο συμβαίνει στους Κήπους του Βασιλιά Μίδα. Ο χρόνος παγώνει, οι άνθρωποι μαρμαρώνουν, η ζωή σκοτεινιάζει και οι δείκτες του ρολογιού γυρίζουν εκατό χρόνια πίσω, στο 1912. Μια κατάρα απειλεί την Έδεσσα με αφανισμό και επιστροφή στο απόλυτο μηδέν. Ο Γίγαντας, που εδώ και αιώνες κοιμάται στη ρίζα του βράχου, ξύπνησε και ζητάει εκδίκηση για την αγνωμοσύνη των ανθρώπων. Μοναδική αχτίδα φωτός ένα κορίτσι από το μέλλον, η Μαργαρίτα, που έρχεται από το 2012 και καλείται να σώσει τον τόπο της, αναζητώντας στο αρχέγονο Δάσος των Θαυμάτων τη Μάγισσα Καρκάγια και το ξόρκι της. Η ηρωίδα μας θα κερδίσει το λαμπερό νόμισμα της Μακεδονίας και με αυτό θα περάσει απ' τη Μαύρη Λίμνη, τον Κάτω Κόσμο και τη Λευκή Κορυφή και θα αντιμετωπίσει τον Χάρο, τον Νάρκισσο και τη Σφίγγα. Μπορεί όμως να σωθεί ένας τόπος, όταν αυτοί που τον κατοικούν αγαπούν να μένουν αμέτοχοι;
 
Ένα παραμύθι που γράφτηκε με αφορμή τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας, ένα φωτογραφικό λεύκωμα που παντρεύει τον λαϊκό πολιτισμό με τη σύγχρονη καλλιτεχνική αισθητική. Παραδοσιακές δοξασίες και μυθολογικές αλληγορίες εικονοποιούνται στο "Wonderwood - Το Δάσος των Θαυμάτων" και αποκαλύπτουν μια εντολή τριών χρησμών, μια πορεία σε τρεις κόσμους, μια ιστορία μαγική.
 
 
 
Σπύρος Παλούκης
 
Ο Σπύρος Παλούκης (γεν. 1980) κατάγεται από την Έδεσσα. Σπούδασε Πληροφορική (ΤΕΙ) στην Θεσσαλονίκη και φωτογραφία (Stereosis), ενώ στο Βέλγιο έκανε μεταπτυχιακό στις Αμερικάνικες Σπουδές. Είναι φωτογράφος, συγγραφέας και εμψυχωτής των εκδόσεων “Μαγικό Κουτί & Fata Morgana”. Έχει γράψει δύο πεζογραφήματα (Ο Καρλομάγνος και η Κάμερα με τα Μυστικά, Η Γενιά του Μπλακ Άουτ), ενώ έχουν εκδοθεί και δύο λευκώματά του (Έδεσσα, “Daydreaming”: Εκατό Έλληνες του Βελγίου Ονειρεύονται την Ελλάδα). Η κεντρική ιδέα του Wonderwood ξεκίνησε από τον ίδιο. Συνδύασε αρμονικά τις τρεις του ιδιότητες, γράφοντας το παραμύθι, φωτογραφίζοντας και δίνοντάς του εκδοτική υπόσταση.
 
Παναγής Κουτσοκώστας
 
Ο Παναγής Κουτσοκώστας γεννήθηκε το 1983 στην Έδεσσα. Στο διάστημα που έλειπε από τη γενέθλια πόλη, σπούδασε Αρχαιολογία & Ιστορία της Τέχνης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Πολιτισμική Πληροφορική & Επικοινωνία. Έχει εργαστεί σε αρχαιολογικούς χώρους ανασκάπτοντας, σε αίθουσες διδάσκοντας και σε γραφεία σχεδιάζοντας. Στο Wonderwood ανέλαβε την επιμέλεια του λευκώματος και την καλλιτεχνική και επιστημονική διεύθυνση, συνδυάζοντας το πάθος του για όλες τις μορφές Τέχνης με τo ακαδημαϊκό του υπόβαθρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας