Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ασφαλιστικά μέτρα για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Ζητά την ακύρωση σχετικής άδειας από την Περιφέρεια

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προχωρά ο Δήμος Εορδαίας με αίτημα να ακυρωθεί θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για εγκατάσταση κεραιών εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σε δύο σημεία της πόλης της Πτολεμαΐδας, στις οδούς 25ης Μαρτίου και στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Πόντου.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης, αποδεχόμενο σχετική εισήγηση- σε θέμα που έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης, ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης. Ο εισηγητής τόνισε μάλιστα ότι η άδεια δόθηκε από την περιφέρεια παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας. Ανέφερε ειδικότερα ότι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους που είχε καταθέσει η εν λόγω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενώ υπήρχε αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, το οποίο υποδείκνυε μάλιστα και χώρο για την εγκατάσταση κεραιών έξω από τον ιστό της πόλης, σε περιοχή που έχει χωροθετηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό, το λεγόμενο “πάρκο κεραιών”.
Πρότεινε την προσφυγή στη δικαιοσύνη για ακύρωση της απόφασης της περιφέρειας, με το σκεπτικό ότι ο Δήμος έχει κερδίσει και στο παρελθόν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον εταιρειών κινητής τηλεφωνίας οι οποίες και υποχρεώθηκαν να τις απομακρύνουν από κατοικημένες περιοχές, πρόταση που έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας