Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Nέα αγωνία για τον πάπυρο που αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος

Ο Ιησούς είχε σύζυγο; Η ανακάλυψη ενός πάπυρου που χρονολογείται πριν από 2000 χρόνια έχει την απάντηση. Η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κίνγκ που μελετά τον πάπυρο-απόσπασμα ενός ευαγγελίου του 4ου αιώνα δίνει νέες εξηγήσεις.
Σε αυτό τον αρχαίο πάπυρο μεγέθους πιστωτικής κάρτας (διαστάσεις 3,8χ7,6) είναι γραμμένη η φράση «Και ο Ιησούς τους είπε, αυτή είναι η σύζυγός μου». Η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κίνγκ, η οποία αποκάλυψε την ύπαρξή του στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Μελετών που γίνεται ετησίως στη Ρώμη έδωσε όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 το πρακτορείο Reuters είχε αποκαλύψει ότι ο πάπυρος ανήκε σε ιδιώτη συλλέκτη ο οποίος είχε επικοινωνήσει με την Κινγκ και της ζήτησε τη βοήθειά της για να το μεταφράσει και να το αναλύσει. Ο πάπυρος είχε ευρεθεί στην Αίγυπτο, ίσως και στη Συρία.
Η αυθεντικότητα του παπύρου είχε επιβεβαιωθεί από πολλούς καθηγητές του Χάρβαρντ αλλά έπρεπε να γίνουν ειδικές αναλύσεις «για την ποιότητα της μελάνης» όπως είχε διευκρινίσει η Κάρεν Κίνγκ. Το νέο στοιχείο είναι ότι απαιτείται ακόμη αρκετός χρόνος για να γίνει γνωστό αν ο πάπυρος είναι αυθεντικός, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του περιοδικού Harvard Theological Review. Το περιοδικό ανέμενε για το τεύχος του Ιανουαρίου σχετικό άρθρο της Κάρεν Κίνγκ αλλά τελευταία στιγμή ανακοίνωσε ότι αναβλήθηκε: νέα ερωτήματα για τη φύση του πάπυρου ανέκυψαν.
Η Κάρεν Κίνγκ βγήκε στο CNN και δήλωσε ότι τα τεστ για τον πάπυρο δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Η εκπρόσωπος του Harvard Divinity School Κάθριν Ντόγκσον ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του παπύρου έδωσε την άδεια για να γίνουν οι επιπλέον έλεγχοι οι οποίοι θα διενεργηθούν σε ανεξάρτητα εργαστήρια προκειμένοι τα αποτελέσματα να είναι αδιαμφισβήτητα. Ακόμη λίγη υπομονή, λοιπόν.

Πηγή: iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας