Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ν.Ε. Γρεβενών ΚΚΕ:Για τη ΔΟΥ Δεσκάτης

Τη στιγμή κατά την οποία η συγκυβέρνηση εντείνει την τρομοκρατική φοροεισπρακτική της πολιτική σε βάρος των εργαζομένων, προχωρεί στο κλείσιμο του 60% των Οικονομικών Υπηρεσιών, ανάμεσα σε αυτές της ΔΟΥ Δεσκάτης, ενώ είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι η συρρίκνωση αυτή θα δημιουργήσει αφάνταστη ταλαιπωρία στους συναλλασσόμενους με την εφορία, από την άλλη λειτουργεί σαν ντίλερ των τραπεζών, καθώς σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι πολλές από τις πληρωμές που γίνονται σήμερα στις εφορίες, θα μπορούν να γίνονται στις τράπεζες. 

Το ποτήρι της αγανάκτησης  ξεχείλισε γιατί το κλείσιμο της εφορίας θα υποχρεώνει τους κατοίκους της Δεσκάτης να μετακινούνται στα Γρεβενά για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Θα αναγκάζονται να διανύσουν μια απόσταση 70 χμ με κακό οδικό δίκτυο και άσχημες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πράγμα που σημαίνει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, χάσιμο χρόνου και κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα. Δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, που επιδεινώνει τη ζωή του λαού της Δεσκάτης. Προστίθεται στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, στη συγχώνευση των σχολείων, στο φούντωμα της ανεργίας, στην συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, στην όξυνση του συνόλου των λαϊκών προβλημάτων.
Καταδικάζουμε τις συλλήψεις του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη . Πίσω και από αυτές τις συλλήψεις βρίσκεται η αποφασιστικότητα της αριστεροκεντροδεξιάς συγκυβέρνησης να εφαρμόσει τα νέα μέτρα , να καταστείλει την όποια αντίδραση προβάλει μπροστά στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Το καρότο των «τελευταίων επώδυνων μέτρων» συνοδεύει το μαστίγιο της τρομοκρατίας σε όποιον αντιστέκεται η σκέφτεται να αντισταθεί , με την συνδρομή των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών. Οι εργαζόμενοι όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι και ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφεριάρχης είναι στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Μάλιστα δε διστάζουν να υπερασπιστούν αυτή την πολιτική, ζητώντας όμως την εξαίρεση της Δεσκάτης, προσπαθώντας έτσι να παρουσιάσουν φιλολαϊκό προφίλ.
Η Κ.Ο. Δεσκάτης συμμετείχε από την αρχή στις κινητοποιήσεις και καλεί τον εργαζόμενο λαό να παλέψει για όλα όσα τον απασχολούν, ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του. Τα προβλήματα που τον απασχολούν δεν είναι μια εξαίρεση. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει όλος ο εργαζόμενος λαός. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται με περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες για να περισσέψουν περισσότερα χρήματα για το κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, αλλά αποτελούν μέρος των συνολικότερων αλλαγών που φέρνει η κυβέρνηση στη λειτουργία του κράτους, ώστε να γίνει ακόμα πιο αντιδραστικό για το λαό και αποτελεσματικό προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Θα φέρουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που οι εργαζόμενοι θα τις πληρώνουν πανάκριβα.
Καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες να καταδικάσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Να μην εξαπατηθούν απ’ τις κάλπικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε απ’ τη δημαγωγία και την εκμετάλλευση των προβλημάτων και των αγώνων τους από τη φασιστική Χρυσή Αυγή, που στηρίζει με νύχια και με δόντια αυτό το σάπιο σύστημα που δημιουργεί και ευθύνεται για τα προβλήματά τους.
Να στηριχθεί ο λαός στις δικές του δυνάμεις. Να δημιουργηθεί τώρα πανεργατικό, παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης των βάρβαρων μέτρων, διεκδίκησης σταθερής και μόνιμης εργασίας με σύγχρονα δικαιώματα για όλους. Λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, αποδέσμευσης από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους.
Γρεβενά, 16 Γενάρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας