Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αιθαλομίχλη

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Χαμός γίνεται με την αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων και την παρουσία αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο Αττικής. Συναγερμός έχει χτυπήσει εδώ και λίγο και καιρό απ’ όλους όσοι –και δικαίως- διαμαρτύρονται για την αύξηση των ρύπων που προκαλούν τα τζάκια και οι  ξυλόσομπες.
Εμείς πάλι εδώ, ζούμε αγόγγυστα το ίδιο φαινόμενο με εξάρσεις, ιδιαίτερα δε κατά τις παγωμένες ημέρες του χειμώνα που υπάρχει το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής.
Εχουμε συνηθίσει και στα αιωρούμενα και στην αιθαλομίχλη απο τις σόμπες και στην παράνομη υλοτομία. Αλλά πάνω απ’ όλα έχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε τόσο οικονομικά, όσο και περιβαλλοντικά το τίμημα της παραγωγής ενέργειας.
Μας ακούγεται, λοιπόν, υπερβολικός όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται αυτή τη στιγμή και απασχολεί την επικαιρότητα. Οχι γιατί πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι της Αττικής και κάθε περιοχής δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται για την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου που οδηγεί σε μια ανεξέλεγκτη χρήση άλλων μέσων θέρμανσης, αλλά γιατί τόσο καιρό τώρα που η Δυτική Μακεδονία υποφέρει απο το κρύο και την τιμή του πετρελαίου, κανείς δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθεί σοβαρά με ένα θέμα που απασχολεί λιγότερους μεν ανθρώπους πληθυσμιακά, αλλά με έναν τρόπο ιδιαίτερα απειλητικό για την καθημερινότητά τους. Εκτός αν είμαστε πολίτες άλλης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας