Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σημαντικά έργα στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού. Υπογράφτηκαν σήμερα οι σχετικές συμβάσεις με τους αναδόχους των εταιρειών



Στην υπογραφή τριών συμβάσεων που αφορούν σε έργα ύδρευσης του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, προχώρησε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2012, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, με εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, του Δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αποστόλη Κουτσούλα, αιρετών της περιοχής και υπηρεσιακών παραγόντων.
Τα συγκεκριμένα έργα ανταποκρίνονται πλήρως στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης των οικισμών και δίνουν οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα οι συγκεκριμένοι οικισμοί υδροδοτούνται από παλιά δίκτυα ύδρευσης, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την καθημερινή λειτουργία του δικτύου, αλλά και την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι κάτοικοι. Έχουμε την πολιτική βούληση και προωθούμε δράσεις οι οποίες υπηρετούν, τόσο την καθημερινότητα όσο και την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής κοινωνίας, κάτι που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον για την περιοχή».
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, έσπευσε να τονίσει ότι πρόκειται για τις πρώτες μεγάλες συμβάσεις έργων που υπογράφονται ενώ πρόσθεσε: «πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα νερού ενώ στο κατασκευαστικό τους μέρος, θα αυξήσουν την απασχόληση στην περιοχή. Παράλληλα προέτρεψε τους αναδόχους να αξιοποιήσουν ανέργους από την εδαφική περιφέρεια του Δήμου του».

Ο Αντιπερειφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης εξήρε την ετοιμότητα του Δήμου στον τομέα των μελετών απόρροια των οποίων ήταν και η υπογραφή των συμβάσεων και υπογράμμισε τα εξής: «Εύχομαι και ελπίζω να είμαστε πολλές φορές εδώ, μέσα στο 2013 για να υπογράψουμε και νέες συμβάσεις. Με καλή συνεργασία μπορούμε και πετυχαίνουμε πολλά. Πρέπει το κάθε ευρώ του πολίτη να πιάνει τόπο».



Ακολουθούν οι λεπτομέρειες για τα 3 έργα που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού. 


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΙΜΕΡΩΝ – ΑΥΡΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Το έργο «Εσωτερικό και Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμών Ιμέρων – Αύρας Δήμου Σερβίων – Βελβεντού» είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)  και από Τοπικούς Πόρους.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.090.000,00 ευρώ (με το ΦΠΑ) και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο αφορά την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης, από αγωγούς νέας γενιάς, συνολικού μήκους 18.702 μέτρων, την κατασκευή νέας δεξαμενής και φρεατίων, την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, καθώς και την εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών σε επιλεγμένα σημεία.



ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΣΙΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ –ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Το έργο «Εσωτερικό και Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμού Μεσιανής Δήμου Σερβίων – Βελβεντού» είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται  από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Τοπικούς Πόρους.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 790.000,00 ευρώ (με το ΦΠΑ) και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού και προβλέπει, την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης, από αγωγούς νέας γενιάς, συνολικού μήκους 9.500 μέτρων, την συντήρηση της υφιστάμενης δεξαμενής, καθώς και την ανόρυξη νέας γεώτρησης. Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται και ο οικισμός των Κουβουκλίων του Δ.Δ Ροδίτη που εφάπτεται με τον οικισμό της Μεσιανής.



ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ,
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ - Β’ ΦΑΣΗ

Το έργο «Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης  Σερβίων Δήμου Σερβίων –Βελβεντού Β’ Φάση» είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Τοπικούς Πόρους.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 558.000,00 ευρώ (με το ΦΠΑ) και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο τμήμα του Δημοτικού Διαμερίσματος στο οποίο έγινε η εγκατάσταση των οικισμών Λάβας και Καστανιάς και προβλέπει την κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, από αγωγούς νέας γενιάς, συνολικού μήκους 6.846 μέτρων, την κατασκευή φρεατίων, αλλά και την εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών σε επιλεγμένα σημεία.


 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας