Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κοζάνη: Βρέθηκε σώος ο 54χρονος ορειβάτης

 Σώος και σε καλή κατάσταση εντοπίστηκε σε ορεινή δύσβατη περιοχή των Πιερίων, λίγο πριν τις 11 το πρωί, ο 54χρονος ορειβάτης από την Κοζάνη. Ο εντοπισμός του έγινε από μέλη του παραρτήματος Κοζάνης, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τα οποία βρέθηκαν στην περιοχή μαζί με μέλη των παραρτημάτων Γρεβενών και Πτολεμαϊδας, όπως επίσης και μέλη σωστικών συνεργείων από την Πυροσβεστική, την ΕΜΑΚ, αλλά και των δύο ορειβατικών συλλόγων της Κοζάνης.
Ο 54χρονος Ορειβάτη ξεκίνησε από την Κοζάνη το μεσημέρι της Παρασκευής μαζί με άλλα μέλη των δύο ορειβατικών συλλόγων της Κοζάνης για τριήμερη κοινή ορειβασία στα Πιέρια όρη.
Χθες το μεσημέρι ο 54χρονος, που ήταν έμπειρος ορειβάτης και διέθετε τον απαραίτητο χειμερινό εξοπλισμό, απομακρύνθηκε μόνος του για να μεταβεί στο Καταφύγιο Αβδέλλας. Όμως λόγω των δυσμενών συνθηκών του χιονιού και της ομίχλης έχασε τον προσανατολισμό του, ενώ η τελευταία επαφή με μέλη των Ορειβατικών Συλλόγων της Κοζάνης ήταν χθες περίπου στις 5 το απόγευμα. Αυτή την ώρα ο ορειβάτης, που ήταν καταπονημένος, καθώς στην περιοχή υπήρχαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μεταφέρεται στο καταφύγιο Αβδέλλα των Πιερίων.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας