Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Σχέδιο Βήτα

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Αν κατάλαβα καλά, το Σχέδιο Βήτα του ΣΥΡΙΖΑ που αρνιόταν να αποκαλύψει ο Τσίπρας για να μην το μάθει η Μέρκελ, το ξεφούρνισε ο Λαφαζάνης.Τον ρώτησαν: «Τι θα γίνει αν μας κόψουν τη χρηματοδότηση;».Και απάντησε: «Θα αντέξουμε (...). Θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά θα αντέξουμε».Πράγμα που σημαίνει το Σχέδιο Βήτα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να αντέξουμε».«Θα με δείρεις, θα με δείρεις, θα κουραστείς, θα ιδρώσεις, θα βγάλεις το σακάκι, θα κρυώσεις, θα πάθεις πνευμονία!».
Για να είμαι ειλικρινής αυτό το Σχέδιο μάλλον με προβληματίζει. Οχι μόνο επειδή δεν έχω πειστεί ότι είναι καλή ιδέα να μας πλακώνει η Μέρκελ έως ότου πάθει πνευμονία.
Αλλά επειδή βλέπω την κατάληξή του. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ πριν ακόμη η γερμανίδα Καγκελάριος προλάβει να φταρνιστεί.
Διότι η διακοπή της χρηματοδότησης θα τινάξει στον αέρα την ελληνική κοινωνία και, σε κατάσταση έκρηξης, η κοινωνία μας αναμένεται «να αντέξει» περίπου όσο άντεξε ο Παπανδρέου στα spreads.
Υποθέτω ότι αυτό το αντιλαμβάνονται και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης. Γι' αυτό θεωρώ με απόλυτη βεβαιότητα ότι το πραγματικό Σχέδιο Βήτα του ΣΥΡΙΖΑ είναι (πολύ απλά) να φύγουμε από το ευρώ.
Κι απλώς επειδή βλέπουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι ριζικά αντίθετη σε αυτήν την προοπτική, το αποκρύπτουν προκειμένου να το μεθοδεύουν.
Προσπαθούν, δηλαδή, είτε να φορτώσουν την ευθύνη της εξόδου στους ξένους, είτε να οδηγήσουν την κοινωνία σε τέτοια κατάσταση απόγνωσης ώστε να καταφύγει από μόνη της σε απονενοημένες λύσεις.
Και ο λόγος που θέλουν να φύγουν είναι απλός.
Το είδος της Αριστεράς που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο ευρώ, ούτε να συνυπάρξει με το οικοδόμημα που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ενωση. Το ΚΚΕ, ο Λαφαζάνης, ο Αλαβάνος το έχουν συχνά επισημάνει με απόλυτο δίκιο.
Αυτά που ονειρεύονται, αυτά που διακηρύσσουν κι αυτά που πρεσβεύουν για την ελληνική κοινωνία έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το οποίο επιπροσθέτως έχει την ισχύ να επιβάλλεται πλήρως - ποιος δεν θυμάται τη φαρσοκωμωδία του «βασικού μετόχου»;
Με άλλα λόγια, μέσα στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πλαίσιο η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι εξ ορισμού εξουδετερωμένη.
Απολύτως φυσιολογικά, λοιπόν, θα επιχειρήσει να απεγκλωβιστεί από το πλαίσιο για να λύσει τα χέρια της. Να φύγει.
Και να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από το ευρώ ή την Ευρώπη, δεν έχω καμία αντίρρηση - άντε και να μας γράφουν!..
Αλλά γιατί να πάρουν κι εμάς μαζί τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας