Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

"Μετά τις εκλογές, κανείς δεν δικαιούται να κρυφτεί στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης "

Βενιζέλος από τον Κορυδαλλό
«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο που μπορεί να αφήσει έξω κανένα κόμμα από την ευθύνη για το μέλλον της χώρας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ αν βγει δεύτερο κόμμα να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.Παράλληλα υποστήριξε ότι η κατάσταση μετά τις 18 Ιουνίου θα είναι τέτοιο που κανείς (εννοεί από τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλλά και Ανεξάρτητους Έλληνες) δε θα δικαιούται να κρυφτεί στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης.


Αναφερόμενος στις τελευταίες συνεντεύξεις των Α. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε ως εξαιρετικά επικίνδυνο το μέλλον για την Ελλάδα επικεντρώνοντας κυρίως στην πόλωση μεταξύ των δύο, αλλά και στα αντιφατικά τους προγράμματα και σε ότι αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο κόσμος ζήτησε τρία πράγματα:

(α) Η χώρα πρέπει να συνεχίσει σταθερά την πορεία της εντός του ευρώ

(β) να αλλάξουν οι δυσμενείς όροι της δανειακής σύμβασης χωρίς να θιγούν τα κεκτημένα,

(γ) να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων, γιατί – όπως είπε - κανένας δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «άπιαστο όνειρο» την πρωθυπουργία Σαμαρά, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλησε να δοκιμάσει να εφαρμόσει τις προτάσεις του και στη ΔΗΜΑΡ ότι δεν άρπαξε την ευκαιρία για να συμβάλει στον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό προερχόμενο από τις τάξεις της.
Αυτή τη φορά, μετά τις εκλογές, κανείς δεν δικαιούται να κρυφτεί στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Πιστεύει κανείς ότι θα μπορεί τώρα να αποφύγει να βάλει την υπογραφή του και να κρυφτεί πίσω από τις δικές μας υπογραφές;» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , δείχνοντας και πάλι προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και επιρρίπτοντας την ευθύνη αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης στις προηγούμενες εκλογές σε ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΔΗΜΑΡ.

Τα βαρίδια του 2009…


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθηνε κάλεσμα συσπείρωσης στους ψηφοφόρους της παράταξης, υποσχόμενος ότι «οι καιροσκόποι και τα βαρίδια του 2009» δεν θα επηρεάζουν πια αρνητικά το κόμμα . «Εκείνοι που – αφού οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε προεκλογικά λάθη το 2009- αλλάζουν τώρα καιροσκοπικά στέγη , αυτά τα βαρίδια, ας μείνουν στη νέα τους στέγη» είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Τόνισε δε ότι από την επομένη των εκλογών (ο ίδιος έχει πει ότι το βράδυ της Κυριακής θα ανακοινώσει το σχέδιό του) ξεκινούν οι διεργασίες για την αναγέννηση της παράταξης και απηύθυνε κάλεσμα «στους δικούς μας ανθρώπους να γυρίσουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ» όχι όμως «στους καιροσκόπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε λάθη. Αυτά τα βαρίδια ας μείνουν στη νέα τους στέγη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας