Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Δάσκαλε (Αντώνη), που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος 14/06/2012
Διαβάζοντας χθες για τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «πέσαμε» επάνω στο συγκεκριμένο απόσπασμα: «Υπογραμμίζοντας πως η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι εκ των ων ουκ άνευ, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε πως «με την Ελλάδα δεν παίζεις ζάρια και πόκερ». «Εμείς λέμε ότι θέλουμε ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση» και αυτό, τόνισε, «είναι ο δρόμος της ευθύνης», την ώρα που όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μονομερή καταγγελία, εν γνώσει του ότι οδηγεί σε ρήξη και εκτός ευρώ. Στο σημείο αυτό, υποστήριξε ότι δυνάμεις στην Ευρώπη θέλουν να γίνει η Ελλάδα το «μαύρο πρόβατο», «να βγει από τη στάνη και το φάνε οι λύκοι προς παραδειγματισμό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ωραία και …καλά, λοιπόν, όλα τα παραπάνω, εάν πιστέψουμε και δεχθούμε τα επιχειρήματα του προέδρου της Νέας Δημοκρατία. Γυρίζοντας, όμως, το ρολόι του χρόνου πίσω στο Μάιο του 2010 και στην ψήφιση του πρώτου μνημονίου, δεν θα είχαμε τη…Νέα Δημοκρατία στη θέση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τότε, την ώρα που τελείωναν τα διαθέσιμα χρήματα και η χώρα αδυνατούσε να δανειστεί από τις αγορές, αρνήθηκε να ψηφίσει την πρώτη δανειακή σύμβαση; Χωρίς, ούτε και σήμερα, να έχει δώσει μια πειστική απάντηση για το πού θα έβρισκε η Ελλάδα τα δις των εταίρων και του ΔΝΤ; Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς! Που, μάλιστα, διέγραψε τη Ντόρα Μπακογιάννη επειδή ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και, 1,5 χρόνο μετά, διέγραψε…άλλους 21 βουλευτές επειδή…δεν ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο! Και, λίγο αργότερα, ζήτησε…πίσω τη Ντόρα!!!
Ποιος, λοιπόν, τον Μάιο του 2010, έπαιξε «ζάρια και πόκερ» με το μέλλον της Ελλάδας; Ποιος, μην ψηφίζοντας το πρώτο μνημόνιο ρίσκαρε την παραμονή μας στην Ευρωζώνη; Ποιος, μην ψηφίζοντας το μνημόνιο, οδηγούσε τη χώρα ««να βγει από τη στάνη και το φάνε οι λύκοι προς παραδειγματισμό»; Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για όσα…έκανε και ο ίδιος το 2010!!! Θέτοντας, τότε, τις βάσεις του λεγόμενου «αντιμνημονιακού αγώνα», σπέρνοντας τις πρώτους ανέμους. Και τώρα, βρίσκει μπροστά του τις θύελλες!
Δάσκαλε (Αντώνη), που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις (το 2010)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας