Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Έλληνες, με την δραχμή θα είναι χειρότερα

Μήνυμα προς τους Έλληνες επιχείρησε να στείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο λέγοντας πως η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι προς το συμφέρον μας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως οι πιστωτές της Ελλάδας αλλά και οι διεθνείς της εταίροι, αναγνωρίζουν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, αλλά συμπλήρωσε πως ως λαός θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που κρύβει μία ενδεχόμενο επιστροφή στην δραχμή.
«Αν εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας πολύ γρήγορα, γίνεται δυσκολότερο να αποπληρώσεις τα χρέη σου», ανέφερε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ δεν δίστασε να προειδοποιήσει πως ανάλογους κινδύνους κρύβει μια τέτοια εξέλιξη και για την υπόλοιπη Ευρώπη και για τη διεθνή οικονομία που, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αγωνίζεται ακόμα να βγει από την κρίση».
Καταλήγοντας ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να κάνουν αποφασιστικά βήματα προκειμένου να ενισχυθεί ο τραπεζικός τομέας αλλά και να συνειδητοποιήσουν πως η έξοδος από την κρίση θέλει πολλή δουλειά ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας